Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı Sona Erdi

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı yayınları, 8-13 Mayıs 2018 tarihlerinde Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nde 6 gün süreyle 10.00 ile 20.30 saatleri arasında açık olan Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı’nda kitapseverlerle buluştu. Okurlar tarafından yoğun ilgi gören fuar, 13 Mayıs Pazar günü sona erdi.

Düşünce, sanat, edebiyat, folklor ve bilim başta olmak üzere milli kültürümüzün kaynak eserlerini tespit eden, inceleyen ve yayına hazırlayan Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı, Türk kültürüyle ilgili yayın desteğine ve tanıtım faaliyetlerine devam ediyor.

200’e yakın yayınevinin katıldığı fuarda birçok bilim adamı, yazar ve düşünür tarafından konferans ve söyleşiler yapıldı. Yüzde 50 indirimle satılan AKMB yayınları, fuar süresince yoğun ilgi gördü.

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fars Dili ve Edebiyatı öğretim üyesi Prof. Dr. Veyis Değirmençay 12 Mayıs Cumartesi günü 14.00 ila 17.00 saatleri arasında okurlarla söyleşi yapıp, Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı tarafından yayınlanan Ulu Ârif Çelebi’nin Farsça Divanı ve Türkçe Çevirisi adlı eserini imzaladı.
Kaynak: İHA