'Çin'e Kadar Altyapı Hattı Döşemişiz'

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan: '2014'ten itibaren İçme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını alt alta koyduğumuzda 5 bin 510 kilometre yapıyor. Uç uca eklesek buradan Çin'e kadar altyapı hattı kazmışız, hatlarımızı döşemişiz ve üstünü kapatmışız'

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 2014 yılından itibaren Denizli'de yaptıkları içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının toplam uzunluğunun Çin'e kadar uzandığını söyledi.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi mayıs ayı oturumunun 2. birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün (DESKİ) 2017 yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

Zolan, mecliste yaptığı konuşmada, 2014 yılında kurulan DESKİ'nin ilk günden itibaren çok yoğun bir çalışma içine girdiğini, ilçe, belde ve köylerde su konusunda yaşanan olumsuzlukları ortadan kaldırdığını belirtti.

DESKİ'nin büyükşehir kapsamına giren iller içinde en hızlı geçişi sağlayan kurum olduğunu dile getiren Zolan, şunları kaydetti:

"Eğer biz bu altyapı hamlelerine başlamamış olsaydık, içme suyu hatlarını değiştirmemiş olsaydık bugün Denizli'nin yarısı susuzdu ama biz bu makamlardaysak, bu emanetler bize verildiyse millet bize güvendiyse milletimizin güvenini boşa çıkarmamak ve emanete sahip çıkmak durumundaydık. Kendi geleceğimizi değil Denizlimizin geleceğini garantiye almak gerekiyordu. Onun için gözümüzü kararttık, cesaret ettik ve altyapıya girdik. Bugün geçmişteki gibi su depolarının dolması için artık gece vanaları kapatmıyoruz. Altyapıya girmeyip 2004'teki yüzde 60 kayıp kaçak oranı olsaydı Denizli gerçekten bugün suyla ilgili çok büyük imtihandan geçerdi ama çok şükür Allah'ım bize o basireti, cesareti verdi ve bugün milletimizin yüzüne bakabilir durumda kaldık."

DESKİ'nin 2017'de çok büyük yatırımlar yaptığını ifade eden Zolan, şöyle devam etti:

"Kurum 2017 yılında 2 bin 434 kilometre içme suyu hattı, bin 158 kilometre kanalizasyon, 176 kilometre yağmur suyu hattı yapıldı. 2017'de başladığımız 490 kilometre içme suyu hattı, 375 kilometre kanalizasyon hattı ve 50 kilometre yağmur suyu hattı yapımı devam ediyor. 2017 yılında tamamladığımız, 2017'de başlayıp devam ettiğimiz ve 2018'de bugüne kadar bitirdiğimiz altyapıya icmal olarak baktığımızda, toplam 3 bin 366 kilometre içme suyu, bin 871 kilometre kanalizasyon, 272 kilometre yağmur suyu hattı, 73 içme suyu deposu ve 15 atıksu arıtma tesisi. 2014'ten itibaren içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını alt alta koyduğumuzda 5 bin 510 kilometre yapıyor. Uç uca eklesek buradan Çin'e kadar altyapı hattı kazmışız, hatlarımızı döşemişiz ve üstünü kapatmışız. 4 yılda bu kadar büyük bir hizmeti yapmışız, çok şükür."

Mecliste yapılan görüşmeler sonucunda DESKİ 2017 Yılı Faaliyet Raporu kabul edildi.
Kaynak: AA