Anneler Günü Kutlamasında Filistin Mesajı

Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası Ankara 2 No’lu Şube Başkanlığı, Anneler Günü nedeniyle Keçiören Belediyesi’nde bir kutlama programı gerçekleştirdi. Programda Filistin’de yaşanan zulme dikkat çeken Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Başkenti Kudüs olan özgür Filistin için tüm anneleri dua etmeye davet ediyorum” mesajı verdi.

Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Başkan Mustafa Ak, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Hüseyin Öz, Hizmet-İş Sendikası Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Recep Dere, Hizmet- İş Sendikası 2 No’lu Şube Kadın Komitesi Başkanı Sevim Yılmaz ve belediyede çalışan kadın personel katıldı.

İslamın kadına verdiği değer üzerine vurgu yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Batıda kadının adı yokken, kız çocukları diri diri yakılırken sevgili Peygamberimiz (S.A.V) Hadis-i Şerif’inde ‘Cennet anaların ayakları altındadır’ buyurdu. Dinimizin kadın ve anneye verdiği değeri bugün çağdaş dünya daha verebilmiş değil” ifadelerini kullandı. Ak, “İnşallah hepimiz annelerimize saygı, hürmet gösteren, kalp kırmayan, öf demeyen evlatlar oluruz. Çünkü anneler dua kapısıdır. Anne evin direği, baba evin reisidir ve bizim için asıl olan o yuvayı yaşatmaktır. Annelerimizin kıymetini yaşarken bilelim.” dedi.

Filistin için dua edelim

“Bugün analar ağlıyor” sözleriyle Filistin’de yaşanan zulme de değinen Başkan Ak, “İsrail yönetimini lanetliyoruz, Filistin’de uluslararası toplumun gözü önünde silahsız insanlara karşı silahlı şiddet vicdanlarımızı yaralıyor, yüreğimizi burkuyor. Bugün buradaki tüm annelerden Başkenti Kudüs olan özgür Filistin için dua etmelerini istiyorum, şehit olan kardeşlerimize de rahmet diliyorum” diye konuştu.

Belediye personeline de özverili çalışmaları nedeniyle teşekkür eden Ak, “İş yerinde çalışma barışının sağlanması, hak ve hukukun korunması önemli Hepimiz milletimize hizmet için buradayız, vatandaş memnuniyeti esaslı çalışma ve yaptığı işin hakkını verme konusunda hassasiyet istirham ediyor, Anneler Gününüzü kutluyorum” dedi.

Filistin’deki şehitlerin annelerine sabır dileyen Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Hüseyin Öz de örf ve adetlerimizde anneliğin önemine vurgu yaptı. Öz, “Annesi hayatta olanlar kıymetini bilsin, ahirete intikal edenler de bol bol dua etsin” dedi.

Başkan Ak’a imzalanan toplu sözleşme konusundaki desteği için teşekkür eden Öz, personelin memnuniyetini dile getirdi.

Hizmet-İş Sendikası Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Recep Dere de toplu sözleşmede alınabilecek en iyi sonucun alındığına dikkat çekerken Hizmet- İş Sendikası 2 No’lu Şube Kadın Komitesi Başkanı Sevim Yılmaz da annesine yazdığı bir şiiri okudu.

Konuşmaların ardından Mustafa Ak ve Hüseyin Öz, belediyenin kadın personeline günün anısına birer hediye verdi. Pasta kesilmesinin ardından program Başkan Ak’ın günün anısına çektiği selfie ile son buldu.
Kaynak: İHA