Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki Açıklaması ''Kudüs Bizim Aslında İlk Kıblemiz''

Altındağ’da 29 Ekim Şair Baki Kültür Merkezi’nin açılışına katılan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, ’’Ramazan barış getirsin diyorum. İnşallah bütün dünya Müslümanları aklını başına alırlar ve bu göz yaşı diner’’ dedi.

Altındağ’da 29 Ekim Şair Baki Kültür Merkezi açıldı. Açılışta bir konuşma yapan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, ’’Altındağ Belediyesi her 15 günde bir ortalama bir açılış yapıyor. Bundan 1 yıl öncesine kadar tamamı gecekondularla kaplı olan bir mahalle yeniden inşa ediliyor. Burada gördüğünüz binaları gördüğünüzde çok ciddi bir yoğunluk olduğunu düşünmeyelim. Altındağ’ın diğer bölgelerine olduğu gibi 1.6 emsalle inşaat yoğunluğuyla biz bu dönüşümleri yapıyoruz. Çünkü 50 yıl sonrasını da düşünmek zorundayız. Bir taraftan bu dönüşümü yaparken bir taraftan da sosyo-kültürel tesislerle burayı donatıyoruz. Şu anda içinde bulunduğumuz alanın hemen etrafında yüzme havuzları, parklar, bahçeler, kütüphaneler, okullar, sağlık tesisleri, gençlik merkezleri var. Bu kısa sürede inşa edildi. Çok yakın bir tarihte burada bir açılış daha yapacağız. 3 açılış daha diyebilir. Bunlardan bir tanesi müstakil bir kütüphane açacağız. yine, inşaatı biten ve açılışa hazır olan bu bölgedeki minik yavrularımız için bir buz pateni spor salonunu da yakın tarihte hizmete açacağız. Yanı başımızda pazar yeri inşa ediyoruz. Ramazan ayı içinde de açılışlarımız var. Altındağ Belediyesi olarak şu anda 6 tane cami inşaatımız var. Bu camilerin birkaç tanesini Ramazan ayı içinde açacağız’’ ifadelerini kullandı.

Tiryaki, konuşmasının ardından verdiği röportajda kültür merkezinin içinde çok sayıda derslik, spor salonu ve konferans salonunun olduğunu söyleyerek, kültür merkezinin 1000’in üzerinde üyesi olduğunu kaydetti.

Ardından Kudüs’le ilgili düşüncelerini dile getiren Tiryaki, ’’Kudüs bizim aslında ilk kıblemiz. Maalesef uzun yıllardır İslam dünyasının içinde bulunduğu içler acısı durumdan dolayı, İsrail tarafından kutsal bölge işgal altında, Müslümanlar zulüm görüyor. Ramazan barış getirsin diyorum. İnşallah bütün dünya Müslümanları aklını başına alırlar ve bu göz yaşı diner’’ şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından AK Parti Sakarya milletvekili Mustafa İsen ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler’in de katılımıyla açılış gerçekleşti.
Kaynak: İHA