Afyonkarahisar'da Engelliler Festivali Yapıldı

Afyonkarahisar Belediyesi Engelliler Meclisi tarafından Engelliler Haftası kutlamaları çerçevesinde, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Engelliler Festivali bu yıl yine büyük bir katılım ve coşkuyla kutlandı.

Afyonkarahisar'da Engelliler Festivali Yapıldı
Kocatepe Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan 12. Engelliler Festivali, Anıtpark önünden kortej yürüyüşüyle devam etti. Afyonkarahisar Özel Sporcular Gençlik ve Spor Kulübü öncülüğünde gerçekleşen kortej yürüyüşünde, protokol üyeleri de engellilerle birlikte yürüyerek, engelli haklarına dikkat çekmeye çalıştı. Bazıları tekerlekli sandalyeye binip, bazıları da gözlerini bağlayıp yürüyen protokol üyeleri, engelli bir vatandaşın nasıl yaşadığını anlayıp empati kurdu.

Daha sonra Anıtpark önünde kurulan ’Engelsiz Sanat, Engelsiz Hayat’ sergisinin açılışı yapıldı. Halk Eğitim Merkezi, engellilere yönelik eğitim kurumları ve derneklerinin hazırladığı el sanatlarının satışa sunulduğu sergi, büyük ilgi gördü. Vali Mustafa Tutulmaz ve beraberindeki protokol mensupları ile birlikte ’Engelsiz Sanat, Engelsiz Hayat’ sergisini gezen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bazı ürünlerden satın alarak eğitim kurumları ve engelli derneklerine katkı verdi.

Anıtpark’taki kutlamaların açılış konuşmasını Engelliler Meclis Başkanı Mesut Yurt yaptı. Engelliler Festivali’ni 13. kez düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Mesut Yurt, desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a ve Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir’e teşekkür etti. Engelliler Meclisi’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Yurt, engelli bireylerin sorunlarının çözümü için birçok çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.



Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise festivale katılan her bir engellinin yanında büyük çoğunlukla annesi olduğuna dikkat çekerek, "Burada da gördüğümüz gibi engellilerin en büyük yardımcıları anneleri. Geçtiğimiz hafta sonu Anneler Günüydü. Bana göre onlar, bu özel günün en anlamlı anneleri. Tüm zorluklara rağmen, fedakârca engelli evlatlarına veya ailesinin engelli bir ferdine sabırla bakan annelerimizi saygıyla anıyorum. Allah onlara güç, kuvvet ve imkân versin ki onlarla daha fazla ilgilenebilsinler" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından festival, engelliler tarafından sahnelenen tiyatro gösterisi ile ulusal ve uluslararası sportif müsabakalarda dereceye giren engelli bireylere ödüllerin verilmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA