'500 Köpeğin Telef Edildiği İddiası Asılsızdır'

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu: 'Hayvanseverler, bizim oradaki hayvanları itlaf ettiğimizi ve oraya gömdüğümüzü iddia ettiler. 500 köpeğin telef edildiği iddiası asılsızdır' 'Edirnelilerin adını lekelediler ve devam ediyorlar mütemadiyen bunu yapmaya. Kesinlikle Edirne'den ve Edirnelilerden çok büyük özür dilemeleri gerek'

'500 Köpeğin Telef Edildiği İddiası Asılsızdır'
Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne'de 500 köpeğin telef edilip gömüldüğü iddiasının asılsız olduğunu söyledi.

Tanrıkulu, hayvan barınağında yaptığı açıklamada, eski Edirne çöplüğünde yaşayan yaklaşık 500 köpeğin kaybolduğu iddiasının doğru olmadığının ortaya çıktığını belirtti.

Yapılan kazı ve inceleme çalışmalarının ardından köpeklerin itlaf edilmediğinin kanıtlandığını ifade eden Tanrıkulu, şöyle konuştu:

"Hayvanseverler, bizim oradaki hayvanları itlaf ettiğimizi ve oraya gömdüğümüzü iddia ettiler. 500 köpeğin telef edildiği iddialar asılsızdır. Valilik, savcılık ve diğer kurumların olaya dahil olmasıyla orada bir kazı yapıldı. Hayvanseverlerin istediği yerlerde kazılar yapıldı. Böyle bir durumun olmadığı ortaya çıktı. Özellikle bu sürecin tamamında belediyeyi devre dışı bıraktım. Herhangi bir yanlış anlaşılma olmasın diye belediye olarak olayın dışında durduk. Bu yaşanan suçlamalar ilk değildi. Daha öncede defalarca bize birçok defa suçlamalar oldu. Ama biz bir devlet adabıyla bu işlere pek karışmadık. Özellik sosyal medya ve diğer mecralardan bize ağır hakaretler var. Yapılmış olan manipülatif fotoğraflarla Türkiye'nin ve dünyanın her yerinden bize tepkiler geldi."

Tanrıkulu, yaşananlar dolayısıyla barınakta hizmet veren çalışanlarının psikolojilerinin bozulduğunu vurgulayarak, "Ben bu şikayet edenlere sesleniyorum, tüm masraflarını biz karşılayacağız, lütfen gelin Edirne'yi ve barınağı görün diyorum. Eski çöplükte sadece 5 aydan beri mi köpek var. 64 yıl o eski çöplük oradaydı. O eski çöplük kapandıktan sonra onlar oranın farkına vardılar. Biz orası kapatılmadan önce orada bir düzleme alanı yaptık ve besleme odaklarını kurduk. Bunlar sokak hayvanı ve çöplükte beslenmeye alışmışlar. Sayıda azalma olduğunu ilk ben söyledim ancak iddia edildiği gibi 500 tane değil. Bu köpekler mahallelere yayılmış durumda. Bana her gün 3-4 mahalleden şikayet geliyor köpeklerle ilgili." diye konuştu.

Kentte yaşayan bazı hayvanseverlerin sosyal medyadan ve farklı mecralardan yaptıkları suçlamalarla Edirne'nin adını karaladıklarını savunan Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Edirnelilerin adını lekelediler ve devam ediyorlar mütemadiyen bunu yapmaya. Kesinlikle Edirne'den ve Edirnelilerden çok büyük özür dilemeleri gerek. Bu olay bittikten ve kazıda hiçbir şey çıkmadıktan sonra ben hayvanseverlerin gelip bizden ve Edirne halkından özür dilemelerini bekledim. Edirne'den şiddetle özür dilemeliler. Edirne'nin adını zedelediler. Edirnelilerin yaşam biçimini ve hayvanseverliğini zaafa uğrattılar."

Tanrıkulu, sistemli bir şekilde iftira kampanyası yürüten ve sosyal medya üzerinden asılsız mesajlar yayanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.
Kaynak: AA