Yüksekova'da TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Açıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı.

Kuruköy İlk ve Ortaokulunca düzenlenen fuarın açılış programında konuşan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, bu yıl okullarda açılan TÜBİTAK bilim fuarlarının artarak devam ettiğini söyledi.

Fuarların ilçede ilk kez açıldığının altını çizen Kaşıkçı, şöyle konuştu:

"İlk olmasına rağmen bütün okullarda bu çalışma ve projelere karşı ayrı bir önem ve gayret gösterilmiştir. Çocuklarımız azimle, iştahla bu projelerin hazırlanmasında öğretmenleriyle büyük çaba göstermiştir. Bu projeler evlatlarımızın kendilerine olan güvenini geliştiriyor. Aynı zamanda öğrendiklerini uygulamaya dönüştürme anlamında da çok güzel faydaları oluyor. Bu projelerin önümüzdeki yıllarda artarak devam etmesini ve çocukların farklı alanlarda da ilerlemesinde öğretmenlerin daha fazla gayret göstermelerini istiyorum."

Kaşıkçı ve beraberindeki İlçe Jandarma Komutan Vekili Yüzbaşı Salih Devrim, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı ile projeleri inceleyerek öğrencilerden bilgi aldı.

Daha sonra Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezine geçen Kaşıkçı, Adaklı İlk ve Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı yıl sonu sergisini gezdi.

Kaynak: AA