Yozgat Belediyesi Ramazana Hazır

Yozgat Belediyesi, ramazanda 15 bin kişiye iftar yemeği verecek.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi bu ramazanda da oluşturacakları iftar çadırında günlük 300 kişiye, ayrıca mahallelerde de toplu iftar vereceklerini söyledi.

Cumhuriyet Meydanı’nda ramazan etkinliği düzenlemeyeceklerini aktaran Arslan, ramazan ayını, iftar, sohbet ve mukabele programları eşliğinde geçireceklerini belirtti.

Arslan, şehrin belirli noktalarında iftar sofraları kurulacağını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Anlaştığımız bir düğün salonunda ihtiyaç sahipleri için günlük 300 kişilik iftar yemeği vereceğiz. Cumhuriyet Meydanı ve Meydan Yeri Caddesi ile birlikte 8 mahalle olmak üzere 10 toplu iftar sofrasında 15 bin kişiyle iftar vereceğiz. İftar programları öncesinde ise Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından tasavvuf müziği konseri verilecek."

Arslan, bu yıl ramazan etkinlikleri için Karayolları'nın yol çalışması dolayısıyla Lise Caddesi'ni trafiği kapatmayacaklarını da belirterek, "Vatandaşlarımız yolun trafiğe kapatılması konusunda istekleri var fakat yol çalışmalarından dolayı trafikte sıkıntı yaşanacağı için yolu kapatmayacağız." dedi.

Başkan Arslan, 30 gün boyunca belirlenen 5 konakta kadınlar için sohbet ve mukabele programlarının düzenleneceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA