Yetim Annelerine Pastalı Sürpriz

Sağlık personelleri ve üniversite öğrencilerinden oluşan bir grup gönüllü, Anneler Günü dolayısıyla ülkelerindeki iç savaşta yakınlarını kaybeden ve Kilis'teki bakımevinde barınan Suriyeli kadınları ziyaret etti.

Sağlık personelleri ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Kilis Kız Yurdunda kalan üniversite öğrencisi bir grup gönüllü, ülkelerindeki iç savaşta yakınlarını kaybeden ve Kilis'teki bakımevinde barınan Suriyeli yetim annelerini unutmadı.

Savaşta eşlerini kaybeden ve çocuklarıyla birlikte Fatih Sultan Mehmet Derneği Bakımevi'nde barınan Suriyeli kadınları ziyaret eden gönüllü gençler, Anneler Günü'nü pasta keserek kutladı.

Çeşitli hediyelerle barınma evine gelen gençler, kadınlarla bir süre sohbet ederek onların ihtiyaç ve sıkıntılarını dinledi.

Öğrencilerden Sanem Kandilli, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu özel günü ilk defa başka annelerle kutladığını belirterek, yetim çocuklarına bakan annelere sürpriz yapmak istediklerini ifade etti.

Yetim annelerinin dualarını almanın sevincini yaşadıklarını dile getiren Kandilli, bundan sonraki özel günlerde de onları ziyarete gelmeye devam edeceğini söyledi.

Sağlık çalışanlarından Yıldız Uslu da Kilis'te görev yapmanın diğer illere göre daha zor olduğunu belirterek, "Bu şehirde görev yaparak savaşın her türlü olumsuzluğunu gördüm ve yaşadım. İlk defa öz annem hayatta olmasına rağmen başka annelerle bu özel günü geçirmeyi onların yüzünde gülücük olmayı tercih ettim. Bizi çok güzel karşıladılar. Bu da bizi ziyadesiyle mutlu etti." diye konuştu.

Suriyeli anne Meryem Tecan da ziyaret nedeniyle kısa süreli bir şaşkınlık yaşadıklarını ancak sonrasında çok duygulandığını aktardı.

Türkiye'ye sığındıkları ilk günden bu yana halkın kendilerini bir an olsun yalnız bırakmadığını anımsatan Tecan, yaşadığı tüm bu anılarını savaş bittiği zaman ülkesine döndüğünde büyük bir gururla yakınlarına anlatacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA