Yemen'in Ebyen Kentinde El Kaide'nin Kalesi Ele Geçirildi

Yemen'de Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından desteklenen "Hizam Emni" güçlerinin, Ebyen'de El Kaide'nin kalesi olarak bilinen Huber el-Merakişe bölgesinde kontrolü sağladığı belirtildi.

"Hizam Emni" güçleri komutanlarından Abdullatif es-Seyyid, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ebyen'deki Huber el-Merakişe ile çevresindeki dağlık bölgelerin iki gün süren çatışmaların ardından kontrol altına alındığını ifade etti.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin de destek verdiği çatışmalarda El Kaide unsurlarından ölenler olduğunu kaydeden Seyyid, bazı militanların ise Azb Vadisi bölgesine kaçtığını dile getirdi.

- Cevf-Sada uluslararası kara yolu ordunun kontrolünde

Öte yandan Yemen ordusuna ait "26 September Net" adlı internet sitesinde yer alan habere göre, Husiler ile girilen çatışmaların ardından Cevf-Sada uluslararası karayolu ordu güçlerinin kontrolüne geçti.

Koalisyon güçlerinin hava desteği sağladığı söz konusu çatışmalarda Husilerden 10 kişinin öldüğü ileri sürülürken, ordu güçlerinden ölen ya da yaralanan olup olmadığına ilişkin ise herhangi bir bilgi verilmedi.

Hükümet güçleri, geçen yıl Ebyen'in El-Kaide ve DEAŞ'tan tamamen temizlendiğini duyurmuştu.

BAE tarafından desteklenen "Hizam Emni" adıyla bilinen güçler, 2015'te Aden ve çevre vilayetlerde görev yapmak üzere kurulmuştu. Söz konusu güçler, Güney Geçiş Konseyi olarak bilinen ve Yemen'in bölünmesini isteyen yapının idarecileri tarafından yönetiliyor.

Kaynak: AA