Uşak Üniversitesi Mezuniyet Töreni Yapıldı

Uşak Üniversitesi 2017-2018 akademik yılı mezuniyet töreni yapıldı.

Bir Eylül Yerleşkesi, Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki törene Yüksek Onur Belgesi alan 292 öğrenci katıldı.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, törende yaptığı konuşmada, mezun olan öğrencilere üniversitenin kapısının her zaman açık olduğunu söyledi.

Uşak Üniversitesinin 2006 yılında kurulduğunu ve o tarihten itibaren hızlı bir gelişim gösterdiğini belirten Savaş, "Üniversitemiz bugün 12 fakülte, 3 enstitü, 3 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu, 27 araştırma ve uygulama merkezi, 195 program, 701 akademik, 330 idari personel ile 59 ülkeden 2 bin 590 yabancı öğrenci olmak üzere toplamda 33 bin 128 öğrenciye eğitim veriyor." dedi.

Uşak Üniversitesi'nin bölgenin ekonomisine önemli katkı sağladığının altını çizen Savaş, "Üniversitemiz bölgesel kalkınma odaklı misyon farklılıklaşması programına giren 5 üniversiteden biridir. Bu kapsamda deri, tekstil ve seramik alanında üniversitemiz pilot üniversite seçildi. Program kapsamında sanayicimizin problemlerini çözmeye yönelik projeler geliştirmekteyiz. Üniversite, sanayi işbirliğinin Uşak ekonomisine önemli katkılar sağlayacağına bilgi, inovasyon ve teknolojiyi kullanarak ilerleyeceğiz. Bu yıl üniversitemizden toplam 6 bin öğrenci mezun oldu. Tüm öğrencilere yaşamlarında başarı diliyorum." dedi.

Uşak Valisi Salim Demir ise üniversitelerin bulundukları illerde önemli başarılara imza attığını belirterek, "Türkiye çok önemli süreçlerden geçti ve geçmeye devam ediyor. Sizler bu gün önemli bir eşiktesiniz. Hepiniz iş yaşamına başlayacaksınız. Vatana, millete hayırlı güçlü bireyler olarak ilerki yaşamınızın sürmesini diliyorum." dedi.

Protokol konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere başarı belgesi verildi.

Törende öğrenciler daha sonra keplerini havaya attı.

Törene AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ile Alim Tunç, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Jandarma Komutanı Yalçın Baysal katıldı.

Kaynak: AA