Ürdün Mesleki Eğitim Heyetinden Bursa'ya Ziyaret

Türkiye ile Ürdün arasında mesleki ve teknik eğitimde iş birliği çalışmaları kapsamında incelemelerde bulunmak üzere Ürdün Planlama Bakanlığı, Eğitim Bakanlığı, Sosyal Kalkındırma Bakanlığı ve Ürdün Sanayi Odası katılımcıları, Bursa'yı ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundu.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Ürdün'den gelen mesleki eğitim heyeti, TİKA ile Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü yetkililerinin ev sahipliğinde Bursa'ya geldi.

Heyet, ilk ziyaretini İnegöl'e gerçekleştirdi.

Heyeti karşılayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, ilçede mobilya sektöründe uygulanmaya başlanan tematik mesleki eğitimle ilgili bilgi verdi ve Hacı Sevim Yıldız Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini gezdirdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğüne de ziyaret gerçekleştiren heyeti Mesleki Eğitim Bölümünden Sorumlu Şube Müdürü Bülent Altıntaş karşıladı.

Bursa'daki mesleki eğitim okulları ve mesleki eğitimin sektörle yaptığı iş birliği çalışmaları hakkında bilgiler veren Altıntaş, mesleki eğitim konusunda Bursa'nın Türkiye genelinde önemli bir yerde bulunduğunu vurguladı. Altıntaş, bu anlamda Ürdün mesleki eğitim sistemine gereken katkının verilebileceğini ve her türlü iş birliğine hazır olduklarını bildirdi.

Heyet daha sonra kimya teknolojisi alanda öğrenim verilen Yeşilyayla Meslekli ve Teknik Anadolu Lisesi ile giyim üretim teknolojisi alanında öğrenim verilen Hüseyin Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Kaynak: AA