Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Tiyatro Topluluğu tarafından "Kaç Baba Kaç" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Rektörlük Konferans Salonu’nda sahnelenen iki perdelik oyunu üniversite genel sekreteri Abdullah Yinanç, akademisyenler, öğrenciler ile tiyatroseverler izledi.

İngiliz yazar Ray Cooney’in kaleme aldığı "Kaç Baba Kaç" adlı komedi oyununu izleyicilerle buluşturan NKÜ Tiyatro Topluluğu, tiyatroseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Mert Patır yönetmenliğinde sergilenen oyunda Emirhan İrfanoğlu, Berker Vezir Aydemir, İlayda Corut, Mahmut Dambasan, Songül Aktaş, Melisnur Nevruz, Çağrı Akman, Esra Rabia, Gizem Güloğlu, Canan Yalçın ve Nesrin Altınova performanslarını sergiledi.

-Süleymanpaşada icazet programı

Süleymanpaşa Müftülüğü tarafından "Hafızlık İcazet" töreni düzenlendi.

Süleymanpaşa Müftülüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İsmet İnönü Kapalı Spor Salonu'nda müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında hafızlığını tamamlayan 17 kız öğrenci için "Hafızlık İcazet Töreni" merasimi gerçekleştirildi.

Tören, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan dualarla başladı.

Törende konuşan Süleymanpaşa Müftüsü Ayhan Okur, Müslümanların gücünü Kur'an'dan aldığını ve herkesin Kur'an'ı Kerim'i öğrenmesi gerektiğini ifade etti.

Okur, müftülüğe bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimlerinin devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Biz ülke olarak Müslümanlar olarak gücümüzü Kur’an'dan alıyoruz. Kur’ansız ve İslamsız bir hayat anlamsız olur, Kur'an'a daha sıkı sarılmalıyız. Hafızlarımıza, onları yetiştiren hocalara, öğrenci velilerine Kur’an kurslarına yardım eden hayırseverlere ve idarecilere teşekkür ederek daha çok çalışmamız gerekmektedir."

Programa, İl Müftüsü İsmail İpek, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt ve vatandaşlar katıldı

-Tekirdağ'lı sporcuların başarısı

Türkiye Yüzme Federasyonunun faaliyet programında yer alan Türkiye final yarışmalarında Tekirdağ'lı sporcular madalya sevinci yaşadı.

Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürdüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 11-12 Yaş Ulusal Gelişim Projesi birinci etap Türkiye final yarışmalarında Tekirdağ'dan üç sporcu kürsüye çıktı.

Burak Tokgöz, 50 metre kelebekte, Meliz Yılmaz 50 metre serbest stilde ve Mehmet Ali Kaan Karbuz 50 metre serbest stilde altın madalya kazandı.

Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Hazan Kadir Kardaş, yarışmalarda altın madalya alarak başarı gösteren yüzücüleri kutlayarak, başarılarının devamını diledi.

Kaynak: AA