Sivil Toplum Kuruluşlarından Ramazan Hazırlığı

Yedi Başak İnsani Yardım Derneğinin, ramazan ayında 3 kıta ve 5 bölgede yürüteceği yardım faaliyetleri için "Ramazanı Yaşa" sloganıyla başlattığı hazırlıklarını tamamladığı bildirildi.

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bulut, yaptığı yazılı açıklamada, iftar sofraları, kumanya dağıtımları ve fitre bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını bildirdi.

Türkiye başta olmak üzere mazlumlara yardımlar yapacaklarını dile getiren Bulut, şunları kaydetti:

"Mübarek ramazan ayı boyunca 3 kıta ve 5 bölgede çalışmalarımız olacak. Başta Türkiye içinde birçok bölgede yetim ve yardıma muhtaç insanların huzurlu bir ay geçirmesi için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu ramazan da bir rengimiz Afrika. Afrika ülkelerinde bir çok bölgede Müslüman kardeşlerimizin huzurlu bir ay geçirmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Yine ramazan iklimi ve bereketi ile zulme maruz kalan Arakanlı Müslüman kardeşlerimizin de yanında olacağız. Bu mübarek ayında mazlum Arıkanlılara hayırseverlerin iyiliklerinizi ulaştıracağız. Filistin halkının uğradığı sömürgeye karşı Filistinli kardeşlerimize de iyilik taşıyacağız. Hem Kudüs’te Mescid-i Aksa’da ve ihtiyaç sahiplerine hem de Gazze’de ramazan çalışmalarının planlamalarını tamamladık. Diğer bir çalışma alanımız Suriye. Bu bölgede savaş mağdurlarına ve yardıma muhtaç insanlara ramazan ayı boyunca destek ve iyiliklerinizi ulaştırıyoruz."

Kaynak: AA