Rusya'nın Abhazya Büyükelçisi Resmen Göreve Başladı

Putin tarafından imzalanan kararname doğrultusunda Rusya’nın Abhazya Büyükelçiliğine atanan Aleksey Dvinyaninov resmen göreve başladı.

Rusya'nın Abhazya Büyükelçisi Resmen Göreve Başladı
Rusya’nın Abhazya ve Güney Osetya’yı resmen tanıdığı 2008 yılından sonra Rusya tarafından Abhazya büyükelçiliğine Semyon Grigoriev atanmış, Grigoriev ise 10 yıllık görevinden sonra geçtiğimiz Mart ayında görevinden ayrılmıştı. Bunu üzerine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, boşalan koltuğa imzaladığı kararname ile Aleksey Dvinyaninov’u getirmişti. Rusya’nın Abhazya Büyükelçisi Aleksey Dvinyaninov Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove’yi makamında ziyaret etti. Putin’in imzaladığı görevlendirme belgelerini Kove’ye teslim eden Dvinyaninov resmen göreve başladı.

Daur Kove yaptığı açıklamada, “Sayın Aleksey Dvinyaninov’u yeni görevinde tebrik ediyorum. İki ülke arasındaki müttefiklik ve stratejik ortaklığın gelişmesini umut ediyorum” dedi.

Rusya Büyükelçisi Dvinyaninov ise Rusya ve Abhazya arasındaki ilişkilerin derinleştirilmesi için her türlü çaba konusunda güvence verdi.
Kaynak: İHA