Rize'de Dere Islahı Çalışmaları

DSİ Genel Müdürü Acu: '2003 yılından bugüne kadar tamamlanan 53 taşkın koruma tesisiyle Rize şehir merkezi ile 82 meskun mahal ve 15 bin 380 dekar zirai arazinin taşkın riski azaltılmıştır'.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, 2003 yılından bugüne kadar tamamlanan 53 taşkın koruma tesisiyle Rize şehir merkezi ile 82 meskun mahal ve 15 bin 380 dekar zirai arazinin taşkın riskinin azaltıldığını bildirdi.

Acu, yaptığı yazılı açıklamada, DSİ tarafından son yıllarda yapılan devasa yatırımlarla Rize'nin ihya edildiğini belirtti.

DSİ olarak dere ıslahlarında yaptıkları çalışmalar ile aynı zamanda şehir merkezlerine, ilçelere de ayrı güzellik kattıklarına dikkati çeken Acu, "Son yıllarda Bakanımızın da talimatıyla sırasıyla estetiği, emniyeti ve ekonomiyi ön plana çıkaran dere ıslahlarını hayata geçiriyoruz. Bunu yaparken belediyeler ile beraber aynı zamanda mesire alanları da meydana getirmeyi hedefliyoruz." ifadesini kullandı.

Acu, 2003 yılından bugüne kadar tamamlanan 53 taşkın koruma tesisiyle Rize şehir merkezi ile 82 meskun mahal ve 15 bin 380 dekar zirai arazinin taşkın riskinin azaltıldığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Halen 21 taşkın koruma tesisinde çalışmalar devam etmektedir. Bununla birlikte çalışmaları devam eden Güneysu Ballıdere Deresi taşkın kontrol inşaatı işi kapsamında çalışmalarımız devam etmektedir. Çalışmanın tamamlanması ile Güneysu ilçe merkezi taşkınlardan korunacak ve dolayısıyla Rize'de taşkın riskleri azalmış olacaktır. İş kapsamında 7 bin 16 metre beton duvar, bin 110 metre betonarme U kanal, 286 brit, 4 betonarme araç köprüsü, 1 menfez, 3 tersip bendi ve 25 yaya köprüsü yapılması planlanmaktadır. Şu ana kadar ise bin 100 metre beton duvar imalatı yapılmıştır."

Bu çalışmaların yapılmasında en büyük destekçileri olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na şükranlarını sunan Acu, çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.
Kaynak: AA