Ramazan'da Hasta, Yaşlı Ve Kimsesizlere Evde Yemek Servisi

Ramazan ayı öncesinde hazırlıklarını tamamlayan Palandöken Belediyesi, kuracağı iftar sofrasına katılamayacak hasta, yaşlı ve kimsesizlere evlerinde yemek servisi yapacak Palandöken Belediyesi Başkanı Orhan Bulutlar: 'Bu ramazan ayında da günlük olarak en az 2 bin kişiye 3 veya 4 çeşit sıcak yemek vereceğiz. Ayrıca hasta, yaşlı ve kimsesizlerin evlerine yemek servisi yapılacak. Dar gelirli bin 500 aileye alışveriş çekleri dağıtılacak. İsteyen istediğini alabilecek. Ayrıca ihtiyaç sahibi ailelere belediyemizin yıl boyunca verdiği 37 bin ücretsiz ekmek yardımını da ramazan boyunca artırılarak vermeye devam edeceğiz'

Ramazan ayı öncesinde hazırlıklarını tamamlayan Palandöken Belediyesi, kuracağı iftar sofrasına katılamayacak hasta, yaşlı ve kimsesizlere evlerinde yemek servisi yapacak.

Belediyeden yapılan açıklamada, ramazan ayı öncesi hazırlıkların tamamlandığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Palandöken Belediyesi Başkanı Orhan Bulutlar, geleneksel hale getirilen iftar sofralarının kurulduğunu, 49 caminin temizliğinin tamamlandığını, denetimlerin arttırıldığını ve ramazan ayı boyunca yardımların devam ederek herkesin evinde sıcak yemeği olması için gayret sarf edeceklerini kaydetti.

Bulutlar, Yenişehir'de Müftü Solakzade Camisi bahçesine kurulacak iftar sofrasına gelemeyen hasta, yaşlı ve kimsesizlere yemek servisi yapılacağını bildirerek, "Daha önceki yıllarda da kurduğumuz iftar sofraları bu yıl da sürecek. Kimsesizlerin, dar gelirlilerin ve yolda kalanların, memleketine gitmeyen öğrencilerin yanlarında olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Belediyenin imkanları doğrultusunda ilçede başlattıkları geleneği bu yıl da devam ettirmek istediklerini aktaran Bulutlar, şöyle devam etti:

"Bu ramazan ayında da günlük olarak en az 2 bin kişiye 3 veya 4 çeşit sıcak yemek vereceğiz. Ayrıca hasta, yaşlı ve kimsesizlerin evlerine yemek servisi yapılacak. Dar gelirli bin 500 aileye alışveriş çekleri dağıtılacak. İsteyen istediğini alabilecek. Ayrıca ihtiyaç sahibi ailelere belediyemizin yıl boyunca verdiği 37 bin ücretsiz ekmek yardımını da ramazan boyunca artırılarak vermeye devam edeceğiz. Ayrıca belediye olarak cami temizliğine ayrı bir önem veriyoruz. Yaklaşık 49 camimizin A'dan Z'ye temizliğini yapıyoruz. Böylece ramazan ayı öncesi vatandaşlarımızın sağlıklı ve hijyen şartlarının sağlandığı bir ortamda ibadetlerini huşu içerisinde yapmalarına vesile olmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

- "Ramazan ayı toplumda birlik ve beraberliğin daha da artmasına vesile oluyor"

Bulutlar, insan sağlığının her şeyden önce geldiğini bildirerek, ramazan ayı öncesi halkın sağlıklı ürünler tüketebilmesi amacıyla fırın ve pastahane, kasap gibi unlu mamullerin üretildiği yerlere ekipler tarafından denetimlerin sıklaştırıldığını kaydetti.

İftar çadırlarının zengin fakir ayırt etmeksizin insanları bir araya getirdiğini anlatan Bulutlar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Her yıl olduğu gibi bu yıl da iftar çadırı geleneğimizi devam ettiriyoruz. Ramazan paylaşmanın, birlik, beraberlik, sevgi ve hoşgörü duygularının yoğun olarak yaşandığı bir ay. Ramazan ayı toplumda birlik ve beraberliğin daha da artmasına vesile oluyor. Toplumun ayrı ayrı kesimlerinde bir araya gelen insanlar, birlik ruhunu oluşturuyor. Ayrıca bir geleneği bir sonraki nesille aktarma fırsatı buluyoruz. Ramazan ayı boyunca yoğunlaşan yardımlaşma ve dayanışmaların tüm yaşantımıza yayılmasını ve kimsenin yardım almaya ihtiyaç duymadan, muhtaç olmadan rahat bir yaşam süreceği bir dünya düzenine duyduğum özlemle, tüm hemşehrilerimin ve tüm Müslümanların ramazan ayını kutlarım."

Kaynak: AA