Okuma Yazmayı ASMEK'te Öğreniyorlar

Antalya Sanat ve Meslek Eğitim Kursları’nda (ASMEK) kadınlar okuma yazma öğreniyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın tüm yurtta başlattığı "Okuryazarlık Seferberliği" kapsamında ASMEK'te açılan okuma yazma kurslarına kadınlar büyük ilgi gösteriyor.

ASMEK Dokuma Kurs Merkezi'nde okuma yazma kursuna katılan 47 ile 70 yaş arası 16 kadın kursiyer, uzman eğitmenler eşliğinde kelime hecelemeden başlayarak, okuma yazma eğitimi alıyor.

Kadınlar, en çok da başkalarından yardım almadan günlük işlerini yapabilmenin, otobüse ve minibüse binmenin, hastane, banka ve kamu dairelerindeki işlerini kolayca yapabilmenin mutluluğunu yaşıyor.

ASMEK eğitmeni Nigar Odabaşı, kadınların okuma yazma öğrenmelerini sağlayarak, onları sosyal hayata kazandırıp aynı zamanda kendi kendilerine yetebilmelerini sağladıklarını kaydederek, "Kursumuza en çok kadınlar geliyor. Kursiyerlerimiz birinci kademe de okur yazarlık belgesi, ikinci kademe de ise 5. sınıf belgesi alıyor. İkinci kademeyi tamamlayıp liseye devam eden öğrencilerimiz de var. Hepsi derslerde çok hevesli, istekli. Bu bizleri çok mutlu ediyor." ifadelerini kullandı.

Hayatında ilk kez kalem tutan 65 yaşındaki Gönül Yılmaz, çocuklarını okutup torunlarına baktıktan sonra okuma yazma öğrenmek için ASMEK'in yolunu tuttuğunu belirtti.

Yılmaz, "Çocukken babam okutmadı. Sonra da çocuklara torunlara bakmaktan okumaya fırsat olmadı. Kursun açıldığını öğrendiğimde koşa koşa geldim. Artık kendi ismimi, torunlarımın ismini yazabiliyorum, gazete okuyorum daha da ilerleyeceğim." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA