Milletvekili Aday Adayının 'Yobaz' Söylemine Tepki

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ile Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, bölge halkına yönelik “yobaz, bağnaz” şeklinde söylemleri olduğu iddia edilen CHP Sakarya milletvekili aday adayı Bülent Turan’a tepki gösterdi.

Toçoğlu, Büyükşehir Belediye Meclisi mayıs ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Turan'ın söylediği ileri sürülen ifadelerden ötürü üzüntü duyduğunu belirtti.

Toçoğlu, "İnsanları kategorize etmek yakışan bir durum değil. Sanıyorum ki mensup olduğu çevrelerde gerekli cevabı verecektir." dedi.

Öte yandan CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç da yaptığı yazılı açıklamada, kimsenin, yaşadığı bu güzel kentin insanlarıyla ilgili “gerici ve yobaz” diyemeyeceğini kaydetti.

Özkoç, "Gericilik ve yobazlık, insanları kucaklama anlayışından yoksun, geldiği yere saygısı olmayan anlayışın ta kendisidir. Cumhuriyet Halk Partisi’nden herkes aday adayı olabilir. Ama ülkesine, milletine saygısı bulunmayan hiç kimse aday olamaz." ifadesini kullandı.

Yerel basında çıkan haberlerde, Bülent Turan'ın, CHP Sakarya Milletvekili aday adaylığını açıkladığı toplantıda, "Sakarya, Bolu ve Düzce maalesef bu yöreler batıya çok yakın olmalarına rağmen Türkiye’nin tutucu, bağnaz ve yobaz yöreleri. Buranın değişmesi gereken temel yapısı bu." şeklinde ifadeler kullandığı iddiaları yer almıştı.

Kaynak: AA