Maliye Bakanı Naci Ağbal Açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Türkiye içeride ve dışarıda oynanmak istenen oyunlara rağmen ekonomisiyle de, hükümetiyle de, siyasetiyle de millet olarak dimdik ayaktadır. O açıdan önümüzdeki günlerde ekonomiyle ilgili olmayan şeyleri varmış gibi göstererek kriz senaryoları üretmesine gerek yok" dedi.

Maliye Bakanı Ağbal, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi görüşmelerine katıldı.

Ağbal, yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetleri olarak sorunlara çözüm getirdiklerini belirterek, "24 Haziran seçimlerine de inşallah bugüne kadar olduğu gibi milletimizin teveccühü ile AK Parti çıkacak. Son 16 yılda ekonomide, siyasette, Türkiye’nin gelişmesi noktasında gayretle sürdürdüğümüz çalışmalara bundan sonraki süreçte de devam edeceğiz. Getirilen düzenlemeye seçime endeksli biçimde ’sanki bir şeyler oluyor, bir kriz havası var’ sözleriyle polemik konusu yapmak, bana göre haksızlık. Ne yaptığınız, ne dediğiniz belli değil. Bugün dediğinizin yarın tersini söyleyebiliyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Hakemin millet olduğunu söyleyen Ağbal, "Türkiye içeride ve dışarıda oynanmak istenen oyunlara rağmen ekonomisiyle de, hükümetiyle de, siyasetiyle de millet olarak dimdik ayaktadır. O açıdan önümüzdeki günlerde ekonomiyle ilgili olmayan şeyleri varmış gibi göstererek kriz senaryoları üretmesine gerek yok. Bu ülke bir sürü oyunu gördü, her defasında bu oyunlara karşı tedbirleri, kararları aldık, Türkiye ekonomisi yoluna devam ediyor" dedi.

Kaynak: İHA