'Mahrem İmamlar Görüşeceğimiz Adresi Ankesörlü Hatlardan Bildirirdi'

Aralarında meslekten ihraç edilen dönemin 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral tutuksuz sanık Abdullah Baysar'ın da bulunduğu 427 sanığın yargılanmasına Adana'da devam edildi Duruşmada SEGBİS üzerinden tanık olarak dinlenen eski astsubay H.Ö, askeri personelden sorumlu mahrem imamların ankesörlü hatlar üzerinden arayarak görüşme yerlerini söylediğini itiraf etti

Şırnak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimiyle ilgili, aralarında meslekten ihraç edilen dönemin 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar'ın da yer aldığı 20'si tutuklu 427 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesince sanık sayısının fazla olması nedeniyle Bölge Adliye Mahkemesi'ndeki 375 kişi kapasiteli 420 metrekarelik mahkeme salonunda görülen duruşmaya, tutuklu 2 sanık ve avukatları katıldı.

Mahkemede Mardin 4. Ağır Ceza Mahkemesinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden tanık olarak dinlenen eski astsubay H.Ö, 2008-2013 yıllarında Kırşehir İl Jandarma Komutanlığında çalıştığını ve burada örgüte mensup D.Y. ile görüştüğünü söyledi.

Askeri personelden sorumlu mahrem imamların ankesörlü telefon üzerinden kendilerini arayarak tarih ve adres bildirdiğini belirten tanık H.Ö, şöyle devam etti:

"Mahrem imamlarla görüşmeler bire bir gerçekleştiriliyordu. Bu görüşmelerde Fetullah Gülen'in kitaplarını okuyor, kasetlerini izliyorduk. Görüşmeler iki veya üç saat oluyordu. Görüşeceğimiz adresler bizden sorumlu mahrem imam tarafından belirlenerek ankesörlü telefon üzerinden aranıp söyleniyordu. Örgüt içerisindeki mahrem imamlar bizim onları aramamızı istemezlerdi. Huzurda bulunan tutuklu sanık Şahin Bozdere'yi Kırşehir'de beraber çalıştığımız dönemden tanıyorum. Fakat Şahin ile hiçbir örgütsel görüşmemiz olmadı."

- "Okumadan doğrudan komutana götür"

Hakkında "anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanıklardan eski astsubay Şahin Bozdere ise savunmasında iddia makamının mütalaasını kabul etmediğini ve darbe lehine hiçbir eyleminin olmadığını belirtti.

15 Temmuz gecesi saat 20.25 sıralarında astsubay E.T'nin kendisini aradığını dile getiren Bozdere, şunları anlattı:

"E.T, Kurmay Başkanı Yarbay İbrahim Yazıcı'nın beni çağırdığını söyledi. Sivil kıyafetlerimle karargaha geldim. Kurmay Başkanın odasına gittiğimde odasından çıktı ve 'Şahin komutana bir mesaj gelecekmiş, onu haber merkezinden alıp hızlı bir şekilde hiç bakmadan, kimseye göstermeden ve okumadan doğrudan komutana götür.' dedi. Ben de gelen emri haber merkezinden alarak hiç okumadan komutanın odasına götürdüm. O sırada İbrahim Yazıcı da odadaydı. Mesajın içeriğini görmedim. Kırşehir'de çalışırken FETÖ ile bağım olmadı. Ankesörlü hatlar üzerinden neden arandım, onu da bilmiyorum. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum."

Mahkeme heyeti, sanıkların esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarının tamamlanmasının ardından karar için duruşmayı 19 Haziran'a erteledi.
Kaynak: AA