Kültür Mirası Yesemek Ele Alındı

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde bulunan ve UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde bulunan Yesemek Taş Ocağı ve Heykel Atölyesi düzenlenen çalıştayla ele alındı.

Çukurova Üniversitesi ve Adana Sanat Merkezi desteğiyle İslahiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Boğaziçi Atatürk Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından ortaöğretim öğrencilerine yönelik "Tarihten Günümüze Hediye Yesemek” konulu çalıştay düzenlendi.

Yesemek Taş Ocağı ve Heykel Atölyesi'nde düzenlenen çalıştayda, öğrenciler akademisyenler gözetiminde gruplar halinde çalışmalar yaptı.

Çalıştaya İslahiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çetin, Okul Müdürü Halim Erol, Proje Koordinatörü Ayşe Oğuz, Çukurova Üniversitesi Dr. öğretim üyeleri Muzaffer Tire ve Özlem Uslu, öğretim görevlileri Ali Doğan ve Soner Tire, araştırma görevlisi Belgin Boran ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Proje Koordinatörü Ayşe Oğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyle çocuklara sanatı daha çok sevdirmeyi ve estetik bilinç kazandırmayı amaçladıklarını belirterek, "Bunu yaparken kendi kültürel ve tarihsel değerlerini öğrenmelerini istediğimiz için böyle bir proje yaptık. Projenin genel amacı da çocuklarımıza görsel plastik sanatları sevdirmek bu saye de estetik bilinç kazandırmayı hedefledik.” dedi.

Okul Müdürü Halim Erol da Yesemek'in tanıtımına katkıda bulunurken güzel sanatlarla ilgili akademisyenler vasıtasıyla öğrencileri aydınlatmak istediklerini söyledi.

Program sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin, çalıştaya katılan akademisyenlere teşekkür belgesi takdim etti.

Kaynak: AA