Komrat'ta 'Uluslararası Tarım Kongresi'

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Komrat Devlet Üniversitesi, Moldova Devlet Ziraat Üniversitesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve TİKA iş birliğinde Moldova'da 'Uluslararası Tarım Kongresi' yapıldı.

Moldova Gökoğuz Yeri özerk bölgesinin başkenti Komrat'ta, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Komrat Devlet Üniversitesi, Moldova Devlet Ziraat Üniversitesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) iş birliğinde "Uluslararası Tarım Kongresi" düzenlendi.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, kongrede, farklı ülkelerden, üniversitelerden ve ilgili diğer kuruluşlardan alanında uzman yaklaşık 200 bilim insanı, araştırmacı ve sektör temsilcisi bir araya geldi.

Bahçe, tarla, toprak, su ürünleri, hayvancılık, bağcılık alanları başta olmak üzere tarımın her alanında son araştırmalar ve deneyimlerin sunulduğu kongre sonucunda dünya genelinde tarımsal faaliyetler için çeşitli çözüm yolları ortaya konulması amaçlandı.

Katılımcılar, bilim insanları tarafından tebliğ edilen konular hakkındaki son gelişmeleri ve en güncel derlemeleri söz konusu oturumlarda takip etme fırsatı yakaladı.

Kongre süresince özellikle Moldova tarım ve hayvancılığı ile üzüm ve ceviz ile ilgili sunumlar yapılarak, güncel araştırmalar katılımcılarla paylaşıldı.

Kongrede ayrıca, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Komrat Devlet Üniversitesi ve Moldova Devlet Ziraat Üniversitesi arasında üçlü iş birliği protokolü imzalandı.

TİKA Kişinev Koordinatörü Selda Özdenoğlu yaptığı konuşmada, TİKA’nın Moldova’da ve diğer bölgelerde tarım ve hayvancılık alanında yapmış olduğu ve devam eden projeler konusunda bilgiler verdi.
Kaynak: AA