Kitap Okuyan Öğrenciler Ödüllendirildi

Kırşehir’in Kaman ilçesinde, en fazla kitap okuyan 25 lise öğrencisine ödül verildi.

Kaman İbn-i Sina Sağlık Meslek Lisesi'nin "Uygarlık Yapısının Temeli Kitaptır" temasıyla başlattığı kampanyada en fazla kitap okuyan ile işlenen kitap okuma projesinde bir yıl boyunca en fazla kitap okuyan 25 öğrenci düzenlenen programla ödüllendirildi.

Kaman Kaymakamı Murat Girgin, Kaman İlçe Halk Kütüphanesi toplantı salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, öğrencilerin sınav başarıları ve ders notlarındaki başarısı kadar sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerdeki başarılarına da önem verdiklerini belirtti.

Okul bünyesinde düzenlenen kitap okuma projesine katılımın yüksek olduğunu vurgulayan Girgin, şöyle devam etti:

"Hayat sadece sınavlardan, derslerden ibaret değil. Kitap okumak insanı hayata alıştırıyor. Daha çok kitap okursak daha çok kelime haznemiz olacak, daha farklı düşünebileceğiz. Farklı alanlarda kitap okursanız farklı konularda farklı çıkarımlar yapabilirsiniz. Bu anlamda bu proje çok önemlidir. Sizden sonra diğer okullara da bu proje örnek oldu. Kaman genelinde 10 lise ve 6 ortaokul bu projeye dahil oldu."

Kaman İbn-i Sina Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Recep Yılmaz ise geçen kasım ayından itibaren proje kapsamında öğrencilere 13 kitabın okutulduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Okulumuzun internet sitesinden projeye katılmak isteyen 126 öğrencimizden 102 tanesi başarılı oldu ve 13 kitabı okudu. Dereceye giren öğrencileri ise okuduğu kitap sayısı, kütüphaneye üyelikleri, kütüphaneden ödünç aldığı diğer kitaplar, kendi cebinden satın alıp okul kütüphanesine bağışladığı kitaplar, okudukları kitaplar üzerinden yapılan sınav değerlendirilmesi gibi kriterler üzerinden yaptık. Bu kapsamda da sponsor olan esnaflarımız ve Kaman Kaymakamlığımızca alınan ödülleri dereceye giren 25 öğrencimize takdim ettik."

Konuşmaların ardından yıl boyunca okuduğu kitaplarla en çok puan toplayan İklimya Ertek’e bilgisayar, ikinci Rana Güzel’e bisiklet, üçüncü Fatih Furkan Gökbulut’a ise tablet hediye edildi. Diğer öğrencilere de çeşitli hediyeler takdim edildi.

Törene, İçe Emniyet Müdürü Adnan Erişek, İlçe Jandarma Komutanı Yusuf Mülayim, Kaman Milli Eğitim Müdür Vekili Ziya Buğday, kurum müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA