Kılıçdaroğlu, İnce'ye oy vermeyecek mi?

Takvim yazarı Şebnem Bursalı'ya göre Kılıçdaroğlu dahil, yakın çevresinin Cumhurbaşkanlığı sandığında oyunu İnce'den yana kullanmayacağına dair yaygın bir kanı var.

Kılıçdaroğlu, İnce'ye oy vermeyecek mi?
Kılıçdaroğlu, İnce'ye oy vermeyecek mi?
CHP Kurultayı'nda Kılıçdaroğlu'na karşı yarışı kaybeden Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı Adayı olarak gösterilmesi parti içi dengeleri de değiştirdi. 

Muharrem İnce'nin CHP'nin genel seçimlerdeki oy oranından 1 fazla alması durumunda partide olağanüstü kurultay seslerinin yeniden yükseleceği konuşuluyor.

İddiayı gündeme getiren ise Takvim gazetesi yazarlarından Şebnem Bursalı. Bursalı'ya göre Kılıçdarooğlu dahil, yakın çevresinin Cumhurbaşkanlığı sandığında oyunu İnce'den yana kullanmayacağına dair yaygın bir kanı var.

Köşe yazısının o bölümü şöyle:

Malum; CHP için 24 Haziran'ın tek anlamı Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçim değil. Buradan çıkacak tablo, genel başkanlık yarışı için de en ciddi tüyo olacak. CHP tabanının sahip çıktığı Muharrem İnce, eğer CHP'nin genel seçim oylarından 1 fazla oy alır ise; ertesi gün CHP için olağanüstü kurultay sesleri yükselmeye başlayacak çünkü.

Zaten, son dakikaya kadar İnce'yi aday göstermemekte direnen ve bir anlamda mecbur kalan Kılıçdaroğlu, adaylık açıklamasında İnce'yi anons ederkenki yakışmayan söyleminden dolayı hala eleştiriliyor:

'Muharrem İnce, gel bakalım buraya' diye seslendiği kişinin, Cumhurbaşkanı adayı olması çok ama çok yadırgandı.
Gelelim; baştaki mevzuya;

Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresi, Muharrem İnce'nin 24 Haziran'daki sandıkta, genel seçimlerde partilerinin alacağı oydan daha az oy almasını istiyor.

Ve; bu yüzdendir ki;

Kemal bey dahil, yakın çevresinin Cumhurbaşkanlığı sandığında oyunu İnce'den yana kullanmayacağına dair yaygın bir kanı var. Kendi rakibini, kendine karşı güçlendirmek istemediği söylenilen Kılıçdaroğlu'nun bu kadar ileri gidip gitmeyeceği de merak konusu....

Köşe yazısının tamamı için tıklayınız