Kartal'da 'Engelliler Haftası Şenliği'

Kartal Belediyesi, Engelliler Haftası kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kartal Meydanı'nda toplanan engellilerle Kartal çarşı içinde bando eşliğinde Engelsiz Kartal Yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Cengiz Türkmen'in yanı sıra, Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ali Kemal Özdemir, Kartal Belediyesi meclis üyeleri, birim müdürleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Engelsiz Kartal Yürüyüşü'nün ardından Kartal Belediyesi Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde Engelliler Şenliği yapıldı.

Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Orkestrası'nın sahne aldığı etkinlikte, daha sonra Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Engelliler Koordinasyon Birimi Başkanı Özgür Uğur da orkestraya bağlaması ile eşlik etti. Palyaçoların ve çeşitli eğlencelerin yer aldığı etkinlikte, Kartal Belediyesi ve Melodi Dans işbirliğiyle Down Sendromlu gençler ile Kartallı gönüllülerinin vals gösterisi sahnelendi.

Görme engelli sanatçılardan oluşan Grup Yalın Ezgi konseri ile devam eden etkinlikte, Kartal Belediyesi ve Melodi Dans işbirliğiyle Down Sendromlu gençler ve Kartallı gönüllüler halk oyunları gösterisi yaptı. Şenlikte Kartal Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Çetin tarafından Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Orkestrası üyelerine çiçek takdim edildi.

Kaynak: AA