Iğdırlı Bisikletçiler Artvin'e Ulaştı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine katılıp Türk bayrağını Samsun Valisi Osman Kaymak'a teslim etmek amacıyla '19 Mayıs Milli Mücadele Ruhu için' sloganıyla yola çıkan bir grup bisikletçi, Artvin'e geldi.

Iğdırlı bir grup bisiklet sporcusu, "19 Mayıs Milli Mücadele Ruhu için" sloganıyla Samsun'a gitmek üzere başlattıkları yolculuk kapsamında Artvin'e ulaştı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine katılıp Iğdır Valisi Enver Ünlü'nün teslim ettiği Türk bayrağını Samsun Valisi Osman Kaymak'a ulaştırmak amacıyla 10 Mayıs'ta Iğdır'dan yola çıkan bisikletçiler, Artvin'in Hopa ilçesine geldi.

Geceyi ilçede geçiren sporcular, sabah erken saatlerde yolculuklarına devam etti.

Grup lideri Volkan Şenocak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amatör bisiklet kulübü olarak milli mücadele ruhuna katkı sunmak amacıyla böyle anlamlı bir projeyi hayata geçirmek istediklerini söyledi.

Iğdır'dan yola çıktıklarını, sırasıyla Kars, Ardahan, Şavşat, Borçka, Artvin karayolu güzergahından Hopa ilçesine ulaştıklarını anlatan Şenocak, "Gece Hopa'da konakladık. Bu sabah Samsun'a doğru hareket edeceğiz. Bugüne kadar 420 kilometre yol katettik. Yolculuğumuz gayet iyi gidiyor. Allah'ın izniyle hedeflediğimiz gün Samsun'a ulaşacağız. Günde yaklaşık 140 kilometre yol alıyoruz. Yağmurla birlikte rüzgar ve yorucu rampalarla bayağı zorluk çektik ama tabii ki bu zorluğu tatlı duygularla yaşadık." diye konuştu.

Kaynak: AA