Havza'da Girişimci Adaylarına Sertifikaları Verildi

Havza'da Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile KOSGEB tarafından açılan uygulamalı girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

KOSGEB Samsun Merkez Müdürlüğü Uzmanı Nedim Tuna, Havza TSO salonunda gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada, KOSGEB desteklerini anlattı.

KOSGEB - KOBİGEL 2018 hibe programı hakkında da bilgi veren Tuna, küçük ve orta ölçekli işletmelerin, ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin artırılması, KOBİ'lerin rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi amacıyla hazırlanan projelerin desteklendiğini belirtti.

Havza TSO Başkanı Erkan Acar ise amaçlarının ilçeye yeni girişimciler kazandırmak olduğunu vurguladı.

Bundan önce açılan kurslarda belgelerini alan 10 kişinin KOSGEB desteğiyle kendi iş yerlerini açarak hayallerine kavuştuğunu ifade eden Acar, "Umarım sertifikalarını alan bu arkadaşlarımız kısa sürede ekonomiye katkı sağlayacak projelerini hayata geçirirler. Açılan kurslarımıza bayanlarımızın ilgisi oldukça fazla. Bu bizleri mutlu ediyor. Bayanlarımızın ekonomik hayata katılmalarını destekliyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından uygulamalı girişimcilik kursunu başarıyla bitiren 19'u kadın 30 kursiyere sertifikaları verildi.

Programa, Tuna ve Acar ile KOSGEB Samsun Merkez Müdürlüğü Genel Sekreteri Arif Altun, Havza TSO üyeleri katıldı.

Kaynak: AA