Hakkari'de Yeni Miting Alanları Belirlendi

Hakkari Valiliği, 24 Haziran'da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi öncesi kentteki miting alanlarına 4 yerin daha eklendiğini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, daha önce Yeni Mahalle Seyitoğlu Beton Şantiyesi yakınındaki Gupsi mevkisi olarak bilinen yerin miting alanı olarak belirlendiği anımsatıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimlerinin yenilenmesine ve seçimin 24 Haziran Pazar günü yapılmasına karar verildiği belirtilen açıklamada, 14-23 Haziran ile seçimin ikinci oylamaya kalması halinde 25 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasındaki propaganda serbestliği süresinde denetim ve gözetim yetkisinin ilçe seçim kurullarında, 14 Haziran'dan önceki zamanlarda ise yetkinin mülki makamlarda olduğu kaydedildi.

Açıklamada, görülen lüzum üzerine il merkezinde Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin "298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve SeçmenKütükleri Hakkında Kanun" esasları doğrultusunda eşit, sağlıklı ve huzur içerisinde yapılabilmesi amacı ile seçim dönemi boyunca planlanan miting alanına ek olarak, Bulak Mahallesi Konak Caddesi defterdarlık önü, Medrese Mahallesi Hakkari-Van Bulvarı üzerinde bulunan otogar alanı, Merzan Mahallesi Merzan Şehir Stadı, Bulak Mahallesi Cumhuriyet Meydanı anıt önü alanlarının yeni miting alanları olarak belirlendiği bildirildi.

Belirlenen alanların, seçim süreci boyunca cumhurbaşkanı adayları, siyasi parti ve bağımsız adaylarca propaganda faaliyetlerini yürütmek üzere kullanılabileceği belirtildi.

Kaynak: AA