Başkan Doğan Basınla Buluştu

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, basın toplantısı düzenledi.

İzmit'te bir restoranda düzenlediği basın toplantısında konuşan Doğan, vatandaşlara vadettikleri projeleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

İzmit halkının desteğiyle klasik belediyecilik kalıplarının dışına çıkarak, uluslararası anlayışta çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Doğan, yaptıkları hizmetlerle İzmit'i dünyada tanınan marka bir şehir haline getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Doğan, İzmit Belediyesi olarak kaynakları israf etmeden insana, zamana ve şehrin geleceğine saygıyı esas alarak hizmet ettiklerini kaydederek, "Ekonomik kararlılıkla büyümeye başladık. 20 yıldır işçisine borçlu belediye imajını ortadan kaldırdık. Çalışanına ve esnafına borçsuz bir belediye olmanın gururunu yaşıyoruz. 60 milyon liralık belediye bütçemizi 255 milyon liraya yükselttik. Geçmişten gelen borç yapısını da yapılandırdık. İşçi, esnaf ve tüccar alacakları ödendi. Önceki yıllardan kalan borçları ödemiş olduk ve 3 yıl içerisinde devlete vergi borcu olmayan bir kurum haline gelmesini sağladık. 70 milyon lira borcu 40 milyon liraya indirdik." diye konuştu.

Son dört yılda yaptıkları çalışmaları anlatan Doğan, düzenledikleri kültür gezileri sayesinde 40 bin vatandaşı, Türkiye'nin farklı illerine getirdiklerini belirtti.

Doğan, evlilik çağına gelmiş ve aile kurmak için bir araya gelen çiftleri, evlilik hayatına hazırlamayı amaçlayan "Evlilik Okulu" projesiyle de bin 200 çifte evlilik öncesi eğitim verdiklerini dile getirerek, eğitim alanında yaptıkları faaliyetleri anlattı.

Kaynak: AA