Bafra'da Çeltik Ekim Festivali Yapıldı

Bafra ilçesinde Çeltik Ekim Festivali gerçekleştirildi.

Bafra Ziraat Odası ve Tahıl Üreticileri Birliği tarafından organize edilen festivalde konuşan, Vali Osman Kaymak, çeltiğin Bafra halkı için yıllarca aş ve iş olduğunu söyledi.

Bafra'nın gelişen teknolojiyle çeltik potansiyelini daha iyi kullanması gerektiğine işaret eden Kaymak, şöyle konuştu.

"Bafra'da tarım ürünleri yıllardır aş olmuş, ekmek olmuş ve buradaki insanlarımıza geçim kaynağı olmuş. Ama şunu da belirtiyoruz ki Samsun bu potansiyelini daha iyi kullanmalıdır. Çünkü gelişen toplumlarda gıda en önemli stratejik bir ürün haline geldi. Her şeyi bulabiliyorsunuz ama gıdayı bulamıyorsunuz çünkü nüfus artışı ile bu da yükseldi. Şanlıyız ki Allah bu nimeti bu ovalara vermiş. İnşallah bizlerde kurumlarımızla birlikte bu ovalarda katma değeri yüksek ürünler almalıyız. Bilinçli tarım ve iyi tarım uygulamaları paketleme gibi işlemleri en iyi şekilde yapmazsak biz bu ovaların hakkını verememiş oluruz."

Festivale, Vali Osman Kaymak, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcal, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ve diğer ilgililer katıldı.

Kaynak: AA