ABD'nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e Taşımasına Tepki

Bursa'da bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, ABD'nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına tepki göstermek ve barışçıl 'Büyük dönüş yürüyüşü'ne destek vermek için yürüyüş düzenledi.

ABD'nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e Taşımasına Tepki
Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Bursa Şubesi öncülüğünde kentteki bazı sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşımasına tepki gösterildi.

Setbaşı'nda toplanan bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri ve vatandaşlar, ellerinde dövizlerle slogan atarak Orhangazi Parkı'na kadar yürüdü.

Yürüyüşün ardından grup adına açıklama yapan Özgür-Der Bursa Şubesi Başkanı Aziz Avar, Nakba direnişinin günlerdir devam ettiğini anımsattı.

Nakba yürüyüşüne destek vermek, yaşanan işgale karşı çıkmak için bu etkinliğini düzenlediklerini ifade eden Avar, "Günlerdir devam eden direnişte bugün 40'ın üzerinde şehit oldu. Bugün Halid Meşal'in çağrısıyla gerek Nakba yürüyüşüne, gerekse işgale karşı Özgür-Der önderliğinde Bursa'daki Müslüman kardeşler bir protesto yürüyüşü gerçekleştirdi." dedi.

Avar, Müslüman halkların Kudüs'ün işgaline karşı çıktığını ve bundan sonra da karşı çıkacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Setbaşı'ndan Orhangazi Parkı'na kadar yürüyüş düzenleyip, yapılan zulmü ve işgali protesto ettik. Bundan sonra da Filistin'de yapılacak zulme karşı duyarlı Bursa halkı olarak onların direnişini desteklemeye ve onlarla birlikte bu mücadeleyi sürdürmeye kararlıyız. Sadece Filistin'de değil özellikle Kudüs başta olmak üzere Suriye'de, Irak'ta, Myanmar'da, Arakan'da ve dünyanın her yerinde mücadele eden Müslümanlara sesimizi yükselterek destek vereceğiz."

Açıklamanın ardından bir süre daha slogan atan gruptakiler daha sonra dağıldı.
Kaynak: AA