Kocaeli AFAD'dan Aynı Gecede 2 Kurtarma Operasyonu

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, Dilovası ve Başiskele kırsallarında 2 ayrı kurtarma operasyonu gerçekleştirdi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Kocaeli İl Müdürlüğü ekiplerinin gece yaptıkları 2 ayrı operasyonda, dağlık alanda mahsur kalan 3 kişiyi kurtardıkları bildirildi.

AFAD İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü'nün, Dilovası ve Başiskele kırsallarında aynı gecede iki arama kurtarma operasyonuna katıldığı belirtildi.

Gece yarısı saat 00.05'te Dilovası Köseler Mahallesi'nde H.E. (20) isimli bir genç kızın kaybolduğu ihbarıyla arama kurtarma ekibinin harekete geçtiği aktarılan açıklamada, "Yakınlarından ormanlık alana doğru ilerlediği bilgisini alan ekipler aramalara başladı. Kısa süre sonra ormanlık alanda yangın operasyon yolunda bulunan ve sağlık durumu iyi olan genç kız jandarma karakolunda ifadesine başvurularak ailesine teslim edildi." ifadeleri kullanıldı.

- Başiskele'de 2 kişi kurtarıldı

Açıklamada, aynı gece sabah 05.17'de 112 Acil Çağrı Merkezi'ne "Başiskele ilçesinde Yuvacık Aytepe bölgesinde 2 kişinin araçlarıyla mahsur kaldığı ve nerede olduklarını bilmedikleri" ihbarı geldiği ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Harekete geçen ekipler, jandarma ile 3 saatlik arama sonrası Ertan G. isimli vatandaşı 8.15'te Diriliş Kampı yakınlarında bitkin halde buldu. Ertan G. ile 1 kilometre uzaklıktaki araçlarının yanında bulunan arkadaşı Serkan E, 112 Acil Servis ekiplerinin kontrolleri sonrasında jandarmaya teslim edildi."

Kaynak: AA