Irak'ta Seçim Sonuçlarına İtiraz

Eski Irak Başbakanlarından İyad Allavi’nin liderliğini yaptığı el-Vataniye İttifakı, seçim sonuçlarının iptal edilmesi ve şimdiki hükümetin geçici bir hükümet olarak görevde kalmasını istedi.

Irak'ta Seçim Sonuçlarına İtiraz
Dün Irak genelinde yapılan milletvekili seçimleri sonrası itiraz seslerinin yükselmesi ve bazı kentlerde şiddet olaylarının yaşanmasının ardından bir bildiri yayınlayan eski Başbakanlardan İyad Allavi’nin liderliğini yaptığı el-Vataniye İttifakı, seçim sonuçlarının iptal edilmesi, elverişli bir ortamın zemini hazırlanıncaya kadar şimdiki hükümetin geçici bir hükümet olarak görev yapmasını istedi.

Öte yandan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) seçim sonrası meydana gelen olaylar ve itirazların ardından 3 araştırma komisyonu üyesinin bugün IKBY’ye gelmesi bekleniyor. Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Casim Muhammed, yapılan şikayetler ve iddia edilen ihlallerin araştırılması için Bağdat’tan komisyonun bugün IKBY’ye ulaşacağını bildirdi.

IKBY’de faaliyet gösteren 4 siyasi parti, yapılan seçim sonuçlarının iptal edilmesi ve yeni bir seçimin yapılmasını istemişti.

Kaynak: İHA