Bakan Sarıeroğlu Açıklaması 'Emeklilerimize İnşallah Haziran Ayının İlk Haftasında Ödemelerimizi Gerçekleştireceğiz'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu,

emeklilere bayram ikramiyesi ödemelerinin Haziran ayının ilk haftasında yapılacağını belirterek, "Emeklilerimize hem Ramazan hem de Kurban Bayramı’nda biner TL ikramiye ile ilgili çok güçlü adımı atmış durumdayız. 3-4 aydır gündemimizdeydi" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, AK Parti Kadın Kolları Yönetimi ve İlçe Yürütme Kurulu üyelerinin Anneler Günü dolayısıyla Ihlamur Kasrı’nda düzenlediği kahvaltıya katıldı.

Etkinliğe Bakan Sarıeroğlu’nun yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Kalecik Belediye Başkanı Filiz Ulusoy, diğer yetkililer ve kadınlar katıldı.

Bakan Sarıeroğlu, yaptığı konuşmada tüm annelerin ’Anneler Günü’nü kutlayarak, şehit annelerin acılarının dinmesini diledi. Sarıeroğlu, anneliğin en ulvi duygu olduğunu söyleyerek, "Geleceğimizin teminatı, evlatlarımızı yetiştiren, ülkemizin geleceğini inşa eden annelerimizin hayatın her alanında mutlu, huzurlu, etkin olması için 16 yıldır elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız artık bütün Türkiye’ye örnek oldu" dedi.

Sarıeroğlu, şöyle konuştu:

"Öylesine bir eşikteyiz ki, ’Asla bir araya gelmez’ denilenlerin bir araya geldiği, ellerindeki her türlü imkanı kullanarak bu dönemde ortaya bazı süreçlerin yaşanmasıyla ilgili adımları atacaklarının belli olduğu, son dönemde yaşıyoruz, ekonomi ile ilgili karamsar tablo vatandaşlarımıza pompalanmaya çalışılıyor, huzursuzluk ortamı yaratılmaya çalışılıyor. Ama milletimizi tanımıyorlar, milletimizin iradesi, feraseti inşallah bunların hepsini alt üst edecek. Bugüne kadar milletimizle yol yürüdük, milletimiz için çalıştık, ülkeyi daha iyi yerlere getirebilmek için, vatanımızın birliği, beraberliği, huzuru için halis niyetlerle çalıştık. Hep samimi duygularla çalıştık. Bu samimi duygular sayesinde bugün Türkiye üç kat daha büyümüş, milli geliri, kişi başına düşen milli geliri, ihracatta rekorlar kırıyor, istihdamda rekorlar kırıyor, her alanda devrim niteliğinde çalışmalar yapılmış. Dünyada on tane proje öne çıkmış, bunun altı tanesi ülkemizde hayata geçirilmiş."

Çalışanların, gençlerin, emeklilerin, kadınların refahını arttırmak için çalışmalarına devam edeceklerini söyleyen Sarıeroğlu, "Terör olaylarına maruz kaldık. 2 patlama yaşandı. 15 Temmuz gibi ağır bir darbe girişimiyle bizler burada Ankara’da tek yürek olarak bunun mücadelesini, kahramanlık destanını yazdık. Ankara, İstanbul bunun merkeziydi. 81 milyon hep birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokaklara dökülen, iradesine sekte vurulmak istendiğinde nasıl kendisini ortaya koyacağını bütün dünyaya gösteren vatandaşlarımız sayesinde o karanlık geceyi ve sonrasında yapılan operasyonları aştık" şeklinde konuştu.

Hem Fırat Kalkanı Operasyonu hem de reformlara devam ettiklerini bildiren Bakan Sarıeroğlu, "Emeklilerimize inşallah Haziran ayının ilk haftasında ödemelerimizi gerçekleştireceğiz. Emeklilerimize hem Ramazan hem de Kurban Bayramı’nda biner TL ikramiye ile ilgili çok güçlü adımı atmış durumdayız. 3-4 aydır gündemimizdeydi. Taşeron ile ilgili süreci yürüttük. Allah’a hamdolsun kadro konusunda da önemli bir adımı titizlikle gerçekleştirdik. 900 bine yakın kardeşimizin şu anda istihdamlarıyla ilgili süreçleri tamamlamış durumdayız. Sürekli sahadayız" dedi.

Sarıeroğlu, Soma maden faciasına da değinerek, "301 kardeşimizi kaybettiğimiz facianın yıl dönümünde evlatlarını orada kaybeden anneler var, onlara da sabırlar diliyorum. Kaybettiğimiz 301 canı da buradan rahmetle yad ediyorum. Gerek denetim ve rehberlik faaliyetlerimiz, gerek mevzuat çalışmalarımız bu anlamda sosyal paydaşlarımızla yaptığımız işbirliklerimiz ile iş kazalarının azaltılması ile alakalı güçlü çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan ise, annesinin hayır duasını aldığını belirterek, onun dualarıyla ayakta durduğunu ifade etti.

Özcan, "Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Cumhurbaşkanımızın anası, Allah’tan rahmet diliyorum. Öyle bir evlat yetiştirmiş ki, bütün zalim düzene kafa tutuyor, meydan okuyor, mazlum coğrafyaya liderlik ediyor. Allah’ın izniyle hep beraber seçim çalışmalarında bu zamana kadar zaten Ankara’da gidilmedik yer bırakmadınız. Sizlerle beraber tekrar yollara düşüyoruz" ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna da, annelerin yerinin farklı olduğunu kaydederek, "Her gün annelerimize gereken hürmeti, saygıyı göstermemiz, başımızın tacı etmemiz gerekir. Bunun yanında senede bir gün bir araya getirme vesilesi olarak değerlendiriyorum. Bugün böyle huzurlu bir ortamda bir araya geldik. Gelecek sene böyle bir ’Anneler Günü’nde huzurlu bir şekilde bir araya gelebilmemiz için 24 Haziran için gereken çalışmayı yaptığımız, neticeyi aldığımız zaman, gelecek sene ’Anneler Günü’ böyle huzurlu bir ortamda olur. O yüzden 24 Haziran’a kadar ne var ne yok herkes imkanları ölçüsünde gayret etmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Mualla Varol, annenin sevgi, hoşgörü, özveri olduğunu belirterek, "Anne evin direği, anne evin öğretmeni, çocukları yetiştiren anneler, babalar. Ama en çok görev annelere düşüyor. Sağlam nesiller, gelecekler annelerin elinde" diye konuştu.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, bütün annelerin ’Anneler Günü’nü kutlayarak, "Peygamberimizin dediği gibi; ’Cennet anaların ayağının altındadır.’ Dolayısıyla onların ayaklarının altını öpüyoruz. Anneler Günü her gün bizim için önemli ve değerli. Tabii ki insan oğlunun var olmasından bugüne kadar anne ve baba aile temelini oluşturarak, tüm toplumu oluşturmaktadır. Bizler anne ve babalarımızın varlığıyla, onların var olduğu süre içerisinde onlara olan sevgi ve saygımızı gösterdiğimiz her anımızla beraber onlarla birlikteyiz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA