Adana'da 2. Lezzet Festivali Düzenlenecek

Adana'da 2. Lezzet Festivali 12-14 Ekim'de yapılacak.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, bu yılki festival hakkında fikir alışverişinde bulunulmak üzere Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında Çukurova Kalkınma Ajansı’nda toplantı düzenlendi.

Demirtaş, geçen yıl ilki düzenlenen festivalin beklenenin çok üstünde bir başarıyla geçtiğini belirtti.

Adana’nın zengin mutfağının ve eşsiz damak tadlarının yanı sıra tarihi, doğal ve kültürel değerlerini başarılı şeklide tanıtma fırsatı bulduklarını vurgulayan Demirtaş, festivalin bu yıl ikincisini düzenlemek üzere, kamu kuruluşu temsilcileri, oda başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldiklerini bildirdi.

Yurtiçi ve yurtdışından tüm lezzet tutkunlarını 12-14 Ekim tarihlerinde 2. Adana Lezzet Festivali’ne davet eden Vali Demirtaş, “Kentimizi marka şehir yapma konusunda gerçekleştireceğimiz festivalimizin şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA