741. Türk Dil Bayramı Ve Yunus Emre'yi Anma Etkinliği

Karaman’da 741.Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi anma etkinlikleri çerçevesinde "Hz. Mevlana ve Hz. Yunus’a Sevgi" yürüyüşü yapıldı.

741. Türk Dil Bayramı Ve Yunus Emre'yi Anma Etkinliği
Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda mehter takımı eşliğinde başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Parkı'nda sona erdi.

Vali Fahri Meral ile Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törenin ardından protokol üyeleri, Taş Bina’da düzenlenen "Eski Karaman Fotoğrafları" sergisinin açılışını yaparak, sergiyi gezdi.

Protokol üyeleri etkinlikler çerçevesinde Yunus Emre Camisi'nin avlusunda kurulan Yunus Emre Hoşgörü Sofrasına katıldı.

Burada gazetecilere açıklama yapan AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, 741. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi anma etkinliklerinin, Türk dilinin başkenti Karaman’da büyük bir coşkuyla kutlandığını söyledi.

"Bundan böyle divanda, dergahta, bergahta, mecliste, meydanda, Türk dilinden başka, başka bir dil kullanılmaya" fermanının buyulmasının 741. yılında olunduğunu ifade eden Konuk, "Tarihi derinliği ve geçmişi olan 741 yıl gibi asırları içine alan bu köklü milletin, kadim medeniyetimizin, geçmişi ile birlikte mütalaa edileceği uzun soluklu bir bayramı da Karaman hudutlarıyla sınırlandırmamalıyız diye düşünüyorum." dedi.

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan da Karaman’ın Türk dilinin merkezi olacağını belirtti.

Çalışkan, şunları söyledi:

"Törenleri coşkuyla kutluyoruz. 741 yıl önce Karamanoğlu Mehmetbey’in dil şuurunu oluşturmasının temel taşı olan fermanı ile birlikte bu Anadolu topraklarında birliğin, beraberliğin dil üzerinden oluşmasını sağlayan önem bahşetmiş. İnşallah ülkemizde dünyadaki hak ettiği yeri alacak ve Türk dili de dünyadaki hak ettiği dillerin arasında yerini alacak. Ama bu yerini alırken de Karaman, Türk dilinin merkezi olacak."

Törene, Karaman Valisi Fahri Meral, AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İlhan Şen, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA