Türkiye'de Yaşayan Yabancı Kadınlardan 'Anneler Günü' Mesajı

Dünyanın dört bir yanından çeşitli sebeplerle gelerek Türkiye'de yaşayan yabancı kadınlar, Anneler Günü'nü memleketlerinden uzakta mutlu geçiriyor Endonezyalı Mardina D: 'Türkiye'de çok mutluyum. Burada çok güzel ağırlanıyoruz. Ülkemden uzak bir Anneler Günü geçiriyorum. Tüm annelerin bu anlamlı günü kutlu olsun' Suriyeli Rana A: 'Suriye'de çocuklarını kaybeden, Anneler Günü'nü çocuksuz geçirenlere çok üzülüyorum. Türkiye'de çok mutluyum. Türkiye bize kapılarını açtı'

Türkiye'de Yaşayan Yabancı Kadınlardan 'Anneler Günü' Mesajı
SİNAN BALCIKOCA - Ülkelerinden çeşitli sebeplerle geldikleri Türkiye'de yaşamlarını sürdüren yabancı kadınlar, memleket hasreti çekmelerine rağmen Anneler Günü'nü mutlu geçiriyor.

Mazlum ve mağdur coğrafyaların umudu olan, onlara gönül kapısını açan Türkiye, dünyanın birçok ülkesinden gelenlere ev sahipliği yapıyor.

Ülkenin diğer kentlerinde olduğu gibi Bursa'da da Suriye, Irak, Endonezya, Rusya, Bulgaristan, Yunanistan, Kazakistan, Arnavutluk ve Japonya gibi birçok ülkeden çok sayıda yabancı bulunuyor.

Anneler Günü'nü memleketlerinden uzakta geçiren yabancı kadınlar, Türk halkının misafirperverliğinden oldukça memnun.

Endonezya'dan gelen Mardiana D, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012 yılından beri Türkiye'de yaşadığını söyledi.

Bir Türk ile evlendiğini ve 3 çocuk annesi olduğunu belirten Mardiana D, "Türkiye'de çok mutluyum. Burada çok güzel ağırlanıyoruz. Ülkemden uzak bir Anneler Günü geçiriyorum. Tüm annelerin bu anlamla günü kutlu olsun." diye konuştu.

Arnavutluk'tan gelerek 4 yıl önce Türkiye'ye yerleşen Zeliha K. ise eşinin burada üniversite eğitimi aldığını söyledi. Zeliha K, Türkiye'de mutlu bir yaşam sürdüğünü anlatarak şöyle devam etti:

"Keşke her ülkede barış olsa, savaşlar sona erse ve insanlar ülkelerini terk etmese. Türkiye'de kendimi yabancı olarak hissetmedim. Türklere teşekkür ediyorum, çok misafirperverler. Benim annem de Arnavutluk'ta onu çok özledim. Buradan onun da Anneler Günü'nü kutluyorum."

- "Türkiye'de çok güzel karşılandık"

Rus Guletar A. ise 1,5 yıldır Türkiye'de yaşadığını dile getirerek "Türkiye'de çok güzel karşılandık. Memleketimden uzakta ilk kez Anneler Günü'nü Türkiye'de geçiriyorum. Bir kızım Rusya'da o da yanımda olsaydı daha mutlu olacaktım." dedi.

Suriyeli Rana A. da savaştan kaçıp Türkiye'ye sığındıklarını belirterek, "4 çocuk annesiyim. Suriye'de çocuklarını kaybeden, Anneler Günü'nü çocuksuz geçirenlere çok üzülüyorum. Türkiye'de çok mutluyum. Türkiye bize kapılarını açtı. Herkesten Allah razı olsun." diye konuştu.

- "Allah kimseyi annesiz bırakmasın"

Kazakistan'dan gelen Roza A. da Türkiye'ye bu yıl geldiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Eşim ve ben burada doktora eğitimi alıyoruz. 3 çocuğumla beraber Türkiye'de yaşamaktan çok mutluyum. Bir yazara 'Okuduğun kitaplardan en güzeli hangisi?' diye sormuşlar. O yazar da 'Okuduğum en güzel kitap annemdir' cevabını vermiş. Çünkü annelik çok farklı bir şey, anlatılmaz yaşanır. Allah kimseyi annesiz bırakmasın. Herkesin Anneler Günü kutlu olsun."

- Türkiye'de mutlu günler geçiriyorum"

Rus Sona A. ise 1,5 yıldır Türkiye'de bulunduğunu aktararak "Yabancı ülkeden gelince bizde bir tedirginlik vardı ama Türk halkı bizi kabullendiği için çok mutluyuz. Çocuklarım da burada çok mutlu. Annelik çok farklı bir duygu. Türkiye'de mutlu günler geçiriyorum." diye konuştu.

Bulgaristan'dan gelen 2 çocuk annesi Nazmie M. de başta Bulgaristan'da yaşayan annesi olmak üzere tüm annelerin gününü kutladı.

ABD'den gelen 1 çocuk annesi Sofya H. ise babasının Filistinli annesinin ise ABD'li olduğunu anlattı. Yıllarca ABD'de yaşadığını ifade eden Sofya H, "Üniversite eğitimi için 2 yıldır Türkiye'deyim. Birçok ülke gezdim ama hiçbir yeri Türkiye kadar sevemedim." dedi.

- "Onların vatan hasretini dindirmek için çalışıyoruz"

İl Göç İdaresi Müdürü İsmail Fatih Tüzen de Türkiye'nin birçok milletten misafire ev sahipliği yaptığını söyledi. Tüzen, kanun ve yönetmelik çerçevesinde onları en iyi şekilde ağırlamaya çalıştıklarını dile getirerek şöyle konuştu:

"Bu insanlar evlerini, yurtlarını bırakıp bizim şehirlerimize konuk olmuşlar. Onların vatan hasretlerini dindirmek için çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Anneler Günü'nde de onlarla bir araya gelip çeşitli hediyeler takdim ettik. İlerleyen günlerde de etkinliklerimiz devam edecek. Amacımız bu ülkede kendilerini yabancı hissetmeden rahatça yaşamalarıdır."
Kaynak: AA