'Sağlıklı Yaşam Festivali' Başladı

Metin Yerebakan Vakfı (MEYEV) ve Bouton Medya tarafından düzenlenen "Sağlıklı Yaşam Festivali" başladı.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Türk Kızılayı, Yeşilay ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteklediği festivalin açılış programı Kadıköy Bağdat Caddesi'nde gerçekleştirildi.

MEYEV Başkanı Prof. Dr. Metin Yerebakan, AA muhabirine yaptığı konuşmada, vakfın temel amacının gençlere, beceri boşluğunu dolduracak eğitim hizmetlerini sağlamak olduğunu belirterek, "Bununla ilgili faaliyet gösteriyoruz ve göstereceğiz. İkinci bir amaç da insanımızın sağlığına değer katmaktır. Sağlıklı yaşam da bunun ilk halkasıdır." diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu da hastalığa yakalanmayan, sağlıklı toplum oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Sağlık için fiziksel aktivite ile ideal kiloyu korumanın önemini vurgulayan Memişoğlu, "Bağımlılık gibi zararlı maddelerden vücudumuzu korumak, sağlık bilincini arttırmak da esas hedeflerimiz arasında. Onun için de böyle bir organizasyon düzenlendi." dedi.

Kalp ve damar cerrahisi uzmanı Doç. Dr. Halit Yerebakan ise toplum sağlığını korumaya yönelik çalıştıklarını belirterek, "Amacımız Türkiye'nin sağlığının gelişmesi, kanayan yarası olan kronik hastalıklara harcadığı maliyetlerin kısılması adına insanların bu hastalıklara yakalanmaması. İşte bu farkındalığı inşallah oluşturacağız." ifadelerini kullandı.

Park Residences Cadde'de düzenlenen festival 2 gün sürecek.

Kaynak: AA