Hilmi Türkmen Açıklaması 'Üsküdar'da Spora Olan Önem Konusunda Aşama Kaydettik'

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, sporu çocuklara aşılamak istediklerini dile getirerek, Üsküdar’da spora olan önem konusunda aşama kaydettiklerini söyledi.

Hilmi Türkmen Açıklaması 'Üsküdar'da Spora Olan Önem Konusunda Aşama Kaydettik'
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Spor Endüstrisi Paneli’ne katıldı.

Başkan Türkmen, panel öncesinde İhlas Haber Ajansı muhabirine açıklamalarda bulundu. Türkmen, insanların spor ile huzurlu bir hayat yaşayabileceklerini ifade ederek, “İnsanlar, sağlık huzur mutluluk için çok kolayı değil de uzağı seçiyorlar. Sağlık için en basit yol herkesin kolay ulaşabileceği sportif bir hayat. Çok kolay ulaşılabilen bir alışkanlık. Biz Üsküdar Belediyesi olarak topluma bu bilinci aşılamak adına toplumun her kesimi ile birtakım faaliyetler yapıyoruz. Herkesin bir şekilde spor yapmasını arzu ediyoruz. Üsküdar’da yaptığımız kapalı spor tesisleri açık alanlarla birlikte son yıllarda Üsküdar’da spora olan önem sporu benimseyen hayat konusunda aşama kaydettik. Bu asla yeterli değil. Bizler bunu özellikle sporu tabana yayma anlayışıyla çocuk yaştan itibaren aşılamak istiyoruz” şeklinde konuştu.



"Kaliteli yaşam için sporu ihmal etmemeliyiz”

Başkan Türkmen, sporun insan sağlığındaki önemine vurgu yaparak, "Yaptığımız 7 kapalı spor salonunun 5’inde kapalı olimpik havuz var. Bu salonları 10’a çıkaracağız. 7’sinde de kapalı olimpik havuz olacak. Türkiye’de ne yazık ki günlük spor yapanların oranı yüzde 1. Avrupa’da yüzde sekiz, Üsküdar’da yüzde iki. Biz bu Avrupa ortalamasının dörtte biriyiz ama Türkiye ortalamasının iki katıyız. Gönül arzu eder ki her dönem her yaşta kendimize zaman ayırıp spor yapabilsek koşup yürüyebilsek. İnanır mısınız çok daha sağlıklı hayat bizi bekliyor demektir. Sağlık, insana her yaşta lazım yaşlılıkta daha çok lazım. Yaşlanınca sağlıklı bir yaşlılık, kaliteli bir yaşam için de gençlikte sporu ihmal etmemek lazım” açıklamasını yaptı.
Kaynak: İHA