Ordu'da TÜBAKKOM Toplantısı Düzenlendi

Ordu'da, Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu'nun (TÜBAKKOM) 14. dönem 2. Genel Üye Toplantısı düzenlendi.

Ordu Barosu'ndan yapılan açıklamada, Ordu Barosu ev sahipliğinde kentteki bir otelde gerçekleştirilen toplantıya, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri, baro başkanları ile 52 baronun temsilcilerinden oluşan toplam 180 üyenin katıldığı belirtildi.

Ordu Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Nur Hilal Gündüz, Ordu Barosu Başkanı Av. Haluk Murat Poyraz, Dönem Sözcüsü Trabzon Barosu Başkanı Av. Sibel Suiçmez ve Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Av. Gültekin Uzunalioğlu'nun açılış konuşması yaptığı aktarılan açıklamada, konuşmalar sonrası Türkiye'nin 7 farklı coğrafi bölgesi barolarından divan üyelerinin seçildiği ifade edildi.

Açıklamada, kadın hakları merkez, komisyon ve kurulları olarak bazı hususların altının çizildiği vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması,kadına yönelik toplumsal cinsiyete dayalı şiddete son verecek önlemlerin biran önce alınması, uluslararası sözleşmelere uygun şekilde yasal düzenlemeler yapılması ve uygulanması, kadınlarımıza iş istihdamı sağlanması, çocuk yaşta evlendirmelerin önüne geçecek yasal önlemlerin alınması ve uygulanması, toplumun her kesiminde kadının birey olduğu algısının oluşturulması ve ilköğretimden başlayarak 'toplumsal cinsiyet eşitliği' konusunda eğitim verilmesi,

tüm kurum ve kuruluşlar, yerel yönetimler ve siyasette kadın temsiliyetini artıracak şekilde düzenlemeler yapılması, talep edilerek kadınlarımızın gerçek anlamda özgür ve eşit olacağı günlerin bir an önce gelmesi dileğiyle hayatlarını emek harcamak üzerine kuran tüm kadınların anneler günü kutlanarak, toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanıncaya kadar mücadeleye devam edileceği vurgulandı."

Ordu Barosu Başkanı Poyraz'ın, Anneler Günü dolayısıyla anneleri temsilen Trabzon Barosu Başkanı Suiçmez'e çiçek takdim ettiği kaydedilen açıklamada, toplantı çerçevesinde gündem maddelerinin görüşülmesine geçildiği bildirildi.

Kaynak: AA