Öğrenciler SASKİ Tesislerini Gezmeye Devam Ediyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından düzenlenen tesis gezileri devam ediyor.

Öğrenciler SASKİ Tesislerini Gezmeye Devam Ediyor
Bu kapsamda son olarak, Bahçelievler Gazi İlkokulu, Adabilim Koleji ve Borsa İstanbul Recepbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ADASU HES, Hızırilyas Su Yönetim Merkezi, Karaman Atık Su Arıtma Tesisi ve Göl Tesisleri’ni gezdi. Ziyaret süresince SASKİ’nin uzman personelleri tarafından bilgiler verilen öğrenciler geziyle, su gücüyle elektriğin nasıl üretildiğini, Sapanca Gölü’nden şehre suların nasıl ulaştırıldığını ve içmesuyu ile atıksuyun hangi işlemlerden geçerek arıtıldığını yerinde gözlemleme imkanı buldular. Gezi ile ilgili düşüncelerini paylaşan Bahçelievler Gazi İlkokulu Sınıf Öğretmeni Şadiye Oğuzay, “Yararlı ve faydalı bir gezi oldu. Okumuzda 4.sınıf konularının arasında elektrik devrelerini işliyorduk. Öğrenciler ADASU HES ziyareti ile bunun uygulamasını yerinde gördüler. Uzman kişilerden bilgiler aldılar. Onlar için öğrendiklerini pekiştirdikleri, akılda kalıcı bir gezi oldu. Biz öğretmenler de gezide öğrendiğimiz bilgilerle, öğrencilerimize daha fazlasını katacağızdır. Bu tarz geziler öğrencilerin bilgiye ve öğrendiklerine bakış açılarını da değiştirecektir’’ diye konuştu.

“Bilgiler pekiştiriliyor”

Adabilim Koleji Kimya Öğretmeni Ayşegül Abasıkeleş yaptığı açıklamada, “Çok eğitici bir gezi oldu. 9.sınıflarla işlediğimiz konular arasında su arıtma sistemleri var. Bunun en iyi öğrenilebileceği yer tabi ki de SASKİ tesisleri. Ben hazır suların ne kadar temiz olduğunu düşünüyorsam çeşme suyunun da o kadar temiz olduğunu düşünüyorum. Bu görüşümün tesislere yaptığımız bu gezi ile doğru olduğunu gördüm. SASKİ personeline ilgileri ve alakaları için çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

“Sağlıklı ve güvenilir su”

Borsa İstanbul Recepbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Alan Şefi Soner Yüksel, “Gezi ile elektrik üretiminin nasıl gerçekleştiğini, Sakarya’da ki potansiyellerin SASKİ tarafından nasıl değerlendirildiğini görme şansımız oldu. İçtiğimiz suyun hangi aşamalardan geçtiğini, suyun temiz, sağlıklı ve güvenilir olduğunu yerinde gördük. Daha önceden Ferizli’nin Kusca Mahallesi’nde yaz aylarında çok büyük sıkıntılar çekerdik. 3 ay su kesintileri olurdu. Büyükşehir yasasından sonra SASKİ bölgeye su vermeye başladı.

İçmesuyu altyapısı ve su depoları inşa etti. SASKİ’den sonra bir sorun kalmadı. Herhangi bir arıza olduğunda ise çağrı merkezini aradıktan sonra hemen gelip arızayı gideriyorlar. Önceden su çamur gelirdi şuan da ise tertemiz geliyor’’ ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA