Mısır'da Metro Zammı Halkı Kızdırdı

Mısır’ın başkenti Kahire’de metro biletlerine yapılan zamma halk tepki gösterdi. Binlerce Kahireli fiyat artışını protesto etmek için metro istasyonlarının önünde toplandı.

Mısır'da Metro Zammı Halkı Kızdırdı
Aktivistler, güvenlik güçleri ile göstericiler arasında çıkan çatışmaların görüntülerini sosyal medyadan paylaştı. Bazı vatandaşlar metroya biletsiz girmeye çalışarak bilet fiyatlarındaki artışı protesto etti. Gösterilerin en yoğun olduğu metro istasyonu Kahire’nin güney kesimindeki Helvan ve doğu kesimindeki Marg metro istasyonları oldu. Güvenlik güçleri protestocuları dağıtmaya çalıştı.

Kahire halkını en çok öfkelendiren metroda biletlerin üç ayrı mesafeye bölünmesine oldu. Bazı göstericiler halkı metroyu boykot etmeye çağırırken, kahire metrosundan günde 3 milyon insanın yararlandığı belirtildi. Yolcuların çoğunun yüzde 40 indirimli abone biletlerinden faydalandığı da ifade edildi.

Geçen sene Mart ayında metro biletlerinin fiyatı yüzde 100 artırılmış ancak mesafe farkı uygulanmamıştı. Kahire metrosunda 2006’dan beri mesafe farkı gözetilmeksizin tek fiyat uygulandığı açıklanırken, yeni yapılan uygulamada ise üç ayrı mesafe belirlendiği ve her mesafe için ayrı bir fiyat uygulanmaya başlandığı belirtildi.
Kaynak: İHA