Kur'an Kurslarının Minik Öğrencileri Şenlikte Buluştu

Kütahya’da, 12 Kur'an kursundaki 14 ana sınıfında eğitim gören 4-6 yaş arası 207 çocuğun yıl sonu gösterileri ilgi gördü.

Kütahya İl Müftülüğünce Dumlupınar Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlik İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, burada yaptığı konuşmada, çocukları Kur'an-ı Kerim'le buluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Kütahya'da birçok Kur'an kursu açıldığını belirten Hazırlar, 4-6 yaş kurslarını önemsediklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Biz bu Kur'an kurslarımızı çok önemsiyoruz. Bu yavrularımız her geçen gün sayıları artan bu Kur'an kurslarımızda pek çok şey öğrendiler. Öncelikle Kur'an-ı Kerim'i, harfleri, dini bilgileri öğrendiler. Yavrularımız bunların yanı sıra başka güzellikler de öğrendiler. Ahlaki erdemleri, anne babaya, bütün kainata sevgi ve merhameti öğrendiler. Yavrularımız burada Kur'an harflerini öğrendikleri gibi Allah'a ibadet etmenin güzelliklerini öğrendiler. Amacımız, Kur'an-ı Kerim öğrenmek isteyen herkese ulaşmak. Her bir kardeşimize İslam'ın güzelliklerini ulaştıralım istiyoruz."

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu da buna benzer etkinlikleri geçmişte yapmanın mümkün olmadığının hatırlatarak, "Geçmişte sınıflarda bile bu etkinlikleri yapmak mümkün değildi. İnsanları kendi dininden, değerlerinden, medeniyetinden uzaklaştırmak için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Ama hamdolsun ki bu millet bu değerlerinden ve geçmişine sahip çıkmaktan asla vazgeçmedi. Gelinen noktada bu salonları bu şekilde doldurmak çok önemli. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Çocukların şiirler, ilahiler ve türküler seslendirdiği etkinlikte, miniklerden oluşan mehter takımının gösterisi ilgi çekti.

Gösteride marşlar eşliğinde salonda yürüyen çocuklar izleyicilerden büyük beğeni aldı, gösteri uzun süre alkışlandı.

Ezberledikleri sureleri okuyan çocuklar da semazenlerin gösterileri de ilgi gördü.

Kaynak: AA