Kudüs Platformu Üyeleri 'Kudüs Ahdi'ni İmzaladı

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Parlamenterlerarası Kudüs Platformu Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati: 'Bizler Aksa'yı boynu bükük ve yalnız bırakmamaya ant içenleriz, Kudüs'ü dargın bırakmaktansa ölmeyi tercih edenlerdeniz. İlk kıblemiz yalnız değildir, Filistinli kardeşlerimiz yalnız değildir. Kudüs, Filistinlilerin başkentidir. Nefes aldığımız sürece bu işgali reddedecek ve karşısında duracağız' 'Kudüs üzerinden biz Müslümanların hayatlarına sızma, 2 milyarı aşkın İslam ümmetini zapt etmek, istikbalimize pranga vurma hayalleri kurulmaktadır. Bugün kanlı eller, karanlık zihinler, tarihte defalarca tekerrür ettiği gibi yeniden Kudüs'e uzanmıştır' 'Trump'ın adeta çete patronu edasıyla verdiği karar, bütün dünyanın gözüne soka soka çiğnediği hukuk yanına kalmayacaktır. Kudüs biz Müslümanların kırmızı çizgisidir, birleştirici noktamızdır'

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Parlamenterlerarası Kudüs Platformu Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, "Bizler Aksa'yı boynu bükük ve yalnız bırakmamaya ant içenleriz, Kudüs'ü dargın bırakmaktansa ölmeyi tercih edenlerdeniz. İlk kıblemiz yalnız değildir, Filistinli kardeşlerimiz yalnız değildir. Kudüs, Filistinlilerin başkentidir. Nefes aldığımız sürece bu işgali reddedecek ve karşısında duracağız." dedi.

Parlamenterlerarası Kudüs Platformu, Filistinlilerin haklarına sahip çıkmak üzere hazırlanan "Kudüs Ahdi" için yurt içi ve dışından milletvekillerinin katılımıyla sembolik imza töreni düzenledi. Sepetçiler Kasrı'ndaki programda, ABD Başkanı Donald Trump'ın Tel Aviv'deki büyükelçilik binasını Kudüs'e taşınması kararı kınandı.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Parlamenterlerarası Kudüs Platformu Başkan Yardımcısı Nebati, burada yaptığı açıklamada, "Kendini dünyanın sahibi sananların hukuk, ahlak, vicdan tanımadan oluşturdukları 'mafyatik ittifak' bugün arsızca dünyanın gözüne sokuluyor. Kudüs tarih boyunca küresel siyasetin mihenk taşı olmuştur, küresel siyasette söz sahibi olmak isteyen sözde efendilerin, bizi bize kırdırarak istikbalimizi şekillendireceklerini sanan aymazların besleyip semirttikleri büyük şeytanı bir hançer gibi bağrımıza saplama hayali kuranların karın ağrısıdır. Bugün Kudüs üzerinden biz Müslümanların hayatlarına sızma, 2 milyarı aşkın İslam ümmetini zapt etmek, istikbalimize pranga vurma hayalleri kurulmaktadır. Bugün kanlı eller, karanlık zihinler, tarihte defalarca tekerrür ettiği gibi yeniden Kudüs'e uzanmıştır." diye konuştu.

- " Trump'ın çete patronu edasıyla verdiği karar yanına kalmayacaktır"

Trump'ın Kudüs'ü işgali ve Kudüsbaşkent olarak tanıma hamlesinin dünya uluslarının ve kamuoyunun iradesi yok sayılarak, hukuk katledilerek sahtekarlıkla dayatılmaya çalışıldığını vurgulayan Nebati, şunları kaydetti:

"Barış müzakerelerinde ara bulucu rolüne soyunmuş olan ABD, samimiyetsizliğin ve iki yüzlülüğün kitabını yazmıştır. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Trump'ın Kudüs kararı ezici çoğunlukla reddedilmiştir. Buna rağmen 14 Mayıs'ta ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınacağı duyurulmuş, ABD Büyükelçilik tabelaları sokaklara asılmıştır. Eşkiya düzeninin çocuğu olan işgalciler efendilerini ödüllendirmekten geri durmamışlar, büyükelçilik yanındaki meydanın adını Trump koyacaklarını açıklamışlardır. Trump'ın adeta çete patronu edasıyla verdiği karar, bütün dünyanın gözüne soka soka çiğnediği hukuk yanına kalmayacaktır. Kudüs biz Müslümanların kırmızı çizgisidir, birleştirici noktamızdır. Nitekim 1969'da Mescid-i Aksa'nın yakılması sonucu bugün adı İslam İşbirliği Teşkilatı olan İslam Konferansı Örgütü kurulmuştur. Eşkiyaların arsızlığı ve şiddeti bugün biz Müslümanların Kudüs için bir araya gelmesinin vesilesidir."

Nebati, "Bugün Kudüs'te yaşayan 350 bin canımız işgale, zulme, her türlü şiddete karşı efsanevi bir duruş ve mücadele gösteriyor. Canları pahasına bedenlerini Mescid-i Aksa'nın önünde siper eden kahramanlarımızın en büyük ümidi Türkiye'dir. İşgal altındaki topraklarını geri almak için gerçekleştirdikleri büyük yürüyüşte tek tek hedef alınıp katledilen, ufacık bedeniyle şehadet gömleğini giyen yavrularımıza karşı sorumluluğumuz büyüktür. Filistin'de yetim kalan çocuklarımızı Allah'ın bize bir emaneti olarak görüyoruz. Kendimizi onların hesabını kör şeytandan sormaya mecbur hissediyoruz. Bunun için Filistinli canlarımızı hiçbir zaman yalnız bırakmadık.Bizler ne Kudüs'ümüzü ne Mescid-i Aksa'mızı yalnız bırakmayacağız. Çünkü bizler Kudüs'ümüz, Mescid-i Aksa'mız özgür olana kadar bu davaya varlığımızı adadık." ifadelerini kullandı.

- "Kudüs'ü dargın bırakmaktansa ölmeyi tercih edenlerdeniz"

"Bizler Aksa'yı boynu bükük ve yalnız bırakmamaya ant içenleriz, Kudüs'ü dargın bırakmaktansa ölmeyi tercih edenlerdeniz. İlk kıblemiz yalnız değildir, Filistinli kardeşlerimiz yalnız değildir. Kudüs, Filistinlilerin başkentidir. Nefes aldığımız sürece bu işgali reddedecek ve karşısında duracağız. Kudüs bizim şehrimizdir, Kudüslüler bizim özbeöz kardeşlerimizdir. Kudüs'ümüzün bizden çalınmasına asla izin vermeyeceğiz. Filistin halkının meşru haklarını savunan tüm meşru çalışma ve girişimleri destekleyeceğiz. Kudüs, Filistin'in ebedi başkentidir ve öyle kalacaktır." diyen Nebati, bu uğurda sonuna dek mücadele etmeye yemin ettiklerini vurguladı.

Nureddin Nebati, "Kudüs Ahdi" adıyla Platform tarafından başlatılan kampanyaya şu ana kadar 100'e yakın ülkede binlerce milletvekilinin destek verdiğini dile getiren Nebati, "Bu kampanya kapsamında 100'e yakın ülkede çok ciddi şekilde parlamentolarda milletvekillerinin imzaladıkları ahitnameler var. Bu ahitnamelerin sayısı binleri aşmış durumda. Dini, dili, ırkına bakmaksızın milletvekilleri, dünyanın parlamentolarında Filistin'in başkenti Kudüs için yemin ediyor, ahitler imzalıyor, antlar içiyor ve ahitlerde imzası bulunanlar sadece Müslümanlar değil, gayrimüslimler, Hristiyanlar bu konuda bize destek veriyorlar. Çünkü, Filistin sadece Müslümanların değil, aynı zamanda Hristiyanların ve Yahudilerin de önemli mekanlarından bir tanesidir." değerlendirmesinde bulundu.

ABD Başkanı Trump'a son ikazların yapıldığını kaydeden Nebati, "Bu artık Trump'a, sömürgeci ve zalim güçlere karşı bizim söz olarak söyleyeceğimiz son sözler. Bir mümin önce yanlışlık varsa eliyle düzeltir, eliyle düzeltemezse diliyle düzeltir, diliyle düzeltemezse kalben buğz eder. Biz şu anda dilimizle düzeltme safhasındayız. Bu ümmetin, bu dünyanın bu bozuk düzenini eliyle düzeltme safhasının da geleceğinden hep birlikte emin olmamızın zamanı geldiğine inanıyorum." ifadesini kullandı.

Toplantıya, yurt içi ve dışından birçok milletvekili katıldı. Konuşmaların ardından, platform tarafından hazırlanan "Kudüs Ahdi" katılımcı milletvekilleri tarafından imzalandı.

- "Kudüs Ahdi"

"Kudüs Ahdi"nde "Tarihin, yasaların ve uluslararası hukukun desteklediği Filistin halkının haklarını geri almak için, Filistin halkının yanında durarak Kudüs'ün Filistinlilerin başkenti olduğunu kabul eder, insan hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınması ve uluslararası adaletin yerine getirilmesi için Kudüs ve Filistin'in siyonist işgalini reddeder, Filistin halkının meşru haklarını savunan tüm meşru çalışma ve girişimleri desteklediğimi ve Kudüs'ün ebedi Filistin'in başkenti olarak kalabilmesi için elimden geleni yapacağımı kabul ve ahd ederim." denildi.

Kaynak: AA