Kilis'teki Sel

Yoğun sağanağın ardından bölgede meydana gelen hasar onarılmaya başlandı Akıntıya kapılarak zarar gören araçlar çekici yardımıyla kurtarıldı.

Kilis Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile AFAD ekiplerince sağanak sonrası bölgede oluşan sel nedeniyle meydana gelen hasarlar gideriliyor.

Dün öğle saatlerinde sağanak sonrası yaşanan sel ve su baskınları sonucu Gaziantep-Kilis çevre yolu Söğütlüdere mevkisinde bazı evlerle, tarım arazileri, iş yerleri ve Kilis Belediyesine ait Söğütlüdere Sosyal Tesisleri'nde meydana gelen hasarın giderilmesine yönelik çalışmalar başladı.

Bölgeyi basan suyun itfaiye ekiplerince tahliye edilmesinin ardından sel sularına kapılan ve kullanılamaz hale gelin otobüsler, çekici yardımıyla bulunduğu yerden alındı.

Belediye Meclis Üyesi ve Kilis Toplu Taşıma Sendika Başkanı Ahmet Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, selin meydana geldiği bölgede incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldığını söyledi.

Tek tesellilerinin herhangi bir can kaybı yaşanmaması olduğunu ifade eden Yalçın, "Bu felaket Allah'ın takdiridir. Maddi hasarımız var ama çok şükür can kaybımız yok. Dört aracımız sulardan ciddi zarar gördü, bunun yanında durakta çalışan başka bir arkadaşımızın otomobili sulara kapıldı. Tesisler ve tarım arazilerinde çok büyük hasar var." diye konuştu.

Yalçın, belediyenin yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı gereken tüm tedbiri aldığını ancak dağlardan gelen selin beraberinde getirdiği devasa kaya parçaları nedeniyle ciddi hasar oluştuğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: AA