Karabük Anadolu İmam Hatip Lisesi İhalesi

AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Karabük Anadolu İmam Hatip Lisesi ve öğrenci pansiyonu ihalesinin 6 Haziran'da yapılacağını bildirdi.

Uysal, yaptığı yazılı açıklamada, Karabük'ün her alanda olduğu gibi eğitimde de öncü bir kent oluğunu belirtti.

Karabük'ün özellikle üniversiteye geçiş sınavlarında hep ilk üçte yer aldığını ifade eden Uysal, şunları kaydetti:

"Karabük Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin mevcut okulunu yıkıyoruz ancak çok daha modern bir okulu yapıyoruz. Okullarımızın bina ve donanım olarak, içinde bulunduğumuz modern çağa uygun yapılması, eğitim-öğretimin de çağdaş ve kaliteli biçimde sunulmasına imkan tanımaktadır. Bu bağlamda, uzun soluklu bir çalışmanın sonunda Karabük Anadolu İmam Hatip Lisemize Endüstri Meslek Lisesinin yanındaki fidanlık dediğimiz alanda çok modern Selçuklu mimarisinde 21 derslikli Karabük Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 193 kişilik öğrenci pansiyonu için İl Özel İdaremiz 6 Haziran 2018 tarihinde yapım ihalesine çıkıyor. Ayrıca altı spor salonu üstü halka açık uygulama cami de planlamamız içerisinde yer alıyor.

Okulumuzda öğrencilerimiz geleceğimiz ilimler irfanlar öğrenerek, ülkemize güzel hizmetler sunacaklar. 193 kişilik öğrenci pansiyonu ile öğrencilerin barınma ihtiyacı karşılanacak. Ayrıca okul bünyesinde bulunan açık ve kapalı spor alanları, konferans salonu, özel peyzaj düzenlemesi ile sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle öğrencilere sağlıklı bir gelişme imkanı sunulacak."

Kaynak: AA