'Kahramanlığın Ve Cesaretin Erkeği Kadını Olmaz'

AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ, bir otoparkın kulübesinde çıkan yangında yaralanan genci alevlerin arasından tek başına çıkaran Ayşe Bilgi'yi tebrik etti Mehmet Karadağ: 'Kahramanlığın ve cesaretin erkeği kadını olmaz. İnsan olarak yürek istiyor. Sen de yürekli bir kızımızsın'

AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, bir otoparkın kulübesinde çıkan yangında yaralanan genci alevlerin arasından tek başına çıkaran Ayşe Bilgi'yi ziyaret etti.

Beraberindeki il yönetim kurulu üyeleriyle Yeniyol Mahallesi'nde bir otoparkın kulübesinde çıkan yangında ağır yaralanan Emrah Güvenç'e ilk müdahaleyi yapan Ayşe Bilgi'yi ailesine ait restoranda ziyaret eden Karadağ, genç kızla sohbet ederek davranışından dolayı kutladı.

Bilgi'ye teşekkür eden Karadağ, "Kahramanlığın ve cesaretin erkeği kadını olmaz. İnsan olarak yürek istiyor. Sen de yürekli bir kızımızsın. Allah senden razı olsun. Allah senin gibi kardeşlerimizin sayısını artırsın." dedi.

Türk milletinin yardımsever olduğunu vurgulayan Karadağ, "Bizler yürekli, elini taşın altına koyan, hangi durumda olursak olalım birbirimizin yardımına koşan bir milletiz. Gerektiği zaman devletimizin yanında gerektiği zaman da milletimizin yanında birbirimizin yardımına koşuyoruz. Bizde bu inanç ve bu duygu olduğu sürece kimse yıkamaz." diye konuştu.

Yangın esnasında yaşananları Karadağ'a anlatan Bilgi de "Otoparkta çıkan yangında görevli olan arkadaşlardan birisi yanıma geldi, 'Arkadaşım yanıyor bir havlu varsa verir misin?' dedi. Ben de havluyu ısladım ve koştum. Baktım içeriden dumanlar geliyordu. Hiçbir şeyi düşünmeden içeriye girerek dumanın içinde yatan genci koltuklarının altından tutarak dışarı çektim. Bu kişi benim kardeşim, eşim veya babam da olabilirdi. Rabbim kimseye zeval vermesin. Hepimizin yardımcısı olsun." ifadelerini kullandı.

Yeniyol Mahallesi'ndeki bir otoparkın kulübesinde 9 Mayıs'ta yangın çıkmış, yangına müdahale etmeye çalışan otopark çalışanı Emrah Güvenç (20) yaralanmıştı.

Yakındaki lokantada çalışan Ayşe Bilgi tarafından kulübeden yaralı şekilde çıkarılan Güvenç, ambulansla hastaneye kaldırılmıştı.

Kaynak: AA