Irak Başbakanı İbadi Doğduğu Bölge Karrada'da Oyunu Kullandı

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Bağdat’ta genel seçimler için oyunu kullandı.



İbadi, korunaklı Yeşil Bölge’de oyunu kullanan devlet yetkililerin aksine, doğduğu bölge Karrada’da bir seçim merkezine giderek vatandaşlık görevini yerine getirdi.

Oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada İbadi, seçimlerin önemine vurgu yaparak, “Bu seçimler, geleceğimizi belirleyecek.” dedi.

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum da Yeşil Bölge’de oyunu kullandıktan sonra, “Seçimlerin tüm Irak halkına hayırlı olmasını ve başarılı bir seçim olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Meclis Başkanı Selim el-Cuburi ise burada oyunu kullandıktan sonra, gazetecilere, seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra siyasi grupların aralarında anlaşıp hükümetin hızlıca kurulmasını istediklerini söyledi.

Şii milis gücü Asayib Ehlilhak lideri Kays Hazeli de oyunu kullandıktan sonra, seçimler sonrası için prensip olarak bazı siyasi gruplarla ittifak kurduklarını belirtti. Hazeli, ülkedeki parlamenter sistemden vazgeçip Başkanlık sistemine geçiş için anayasa değişikliği üzerinde çalışacakları mesajı da verdi.

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi ile Haşdi Şabi gruplarının yer aldığı Fetih Koalisyonu lideri Hadi el-Amiri de oyunu kullandı.
Kaynak: AA