İhtiyaç Sahibi Ailelere Öğrencilerden Destek

Sapanca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor" projesi kapsamında, kimsesiz, yaşlı ve engelliler ile ihtiyaç sahibi ailelerin evlerindeki tadilat ve tamirat işlerini yapıyor.

Sapanca'da "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor" projesi kapsamında tespit edilen aileler, Sapanca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci grubu ve görevli öğretmenler tarafından ziyaret edildi.

Evlerde yardım gereken tadilat, tamirat veya yardım ihtiyacını tespit eden öğrenciler bölümlerine göre ayrılarak çalışmalar gerçekleştirdi.

Okul müdürü Cahit Ölmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sapanca’da benzer durumdaki birçok aileyi tespit ettiklerini ve yapacakları yardım ve çalışmalarla ailelerin gönüllerine girmek istediklerini söyledi.

Projenin amacı hakkında bilgiler veren Ölmez, şunları kaydetti:

"Bu proje ile öğrencilerimiz; sahip oldukları milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerleri geliştiriyor, yardımlaşma, ihtiyaç sahibine yardım etme, kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularını güçlendiriyor. Diğer bir yandan ise okulda öğrendikleri mesleklerini icra etme fırsatı buluyor ve okul vatandaş bütünleşmesi sağlanıyor. İlk ziyaretlerimizde ihtiyacı olan vatandaşlarımızın elektrik tesisatları ile ilgili bakım onarım çalışmaları, temizlik, gıda ve yemek yardımları yapıldı."

Kaynak: AA